Salajenii vor sta din nou la coada

Flacari
Atentie la foc
30 martie 2009
Braconaj piscicol
Prevenirea si combaterea braconajului piscicol
31 martie 2009

Salajenii vor sta din nou la coada

Finante DGFP Sălaj face cunoscut faptul că începând cu anul 2009, A.N.A.F. renunţă la sistemul de trimitere/primire a declaraţiilor de venit prin poştă, contribuabilii urmând să depună declaraţia de venit în mod direct la administraţia financiară de care aparţin.
Măsura vine după ce în urma unei analize financiare s-a constatat că utilizarea sistemului de trimitere/primire a declaraţiilor de venit prin poştă generează costuri mult prea ridicate, în valoare estimată de 5.335.000 lei (tipărire, împlicuire, difuzare). În noul context economico- financiar cu care se confruntă România, preşedintele A.N.A.F.,Sorin Blejnar, a decis restrângerea unor categorii de cheltuieli din cadrul bugetului instituţiei pe care o reprezintă.

Pentru a veni în sprijinul contribuabililor, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală propune următoarele două modalităţi pentru obţinerea declaraţiilor de venit aferente anului fiscal 2008:

* Descărcarea de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a Formularului 200- Declaraţie privind veniturile realizate, prin accesarea portalului www.anaf.ro / Asistenţă contribuabili /Toate formularele, cu explicaţii;

* Prezentarea contribuabililor la sediul Administraţiei Financiare de unde pot obţine gratuit formularele de declaraţii fiscale.

După completare, formularele pot fi depuse la registratura Administraţiei Financiare unde contribuabilii au domiciliul sau transmise prin poştă, cu confirmare de primire, costul trimiterii fiind suportat de către contribuabili.

Urmare deciziei de a renunţa la sistemul de trimitere/primire prin poştă a declaraţiilor de venit către/de la contribuabilii – persoane fizice, pe toată perioada depunerii Formularului 200 se vor lua toate măsurile necesare pentru evitarea aglomeraţiei în administraţiile financiare.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Sălaj aduce la cunoştinţa contribuabililor că în Monitorul Oficial nr. 193/27.03.09 a fost publicat Ordinul ministrului finanţelor publice nr.557/2009 prin care se prorogă până la data de 01.07.2009 termenul pentru actualizarea listei privind contribuabilii mijlocii administraţi de administraţiile finanţelor publice pentru contribuabilii mijlocii şi a listei privind marii contribuabili.

Formularele 200 pot fi depuse începând de astăzi până la data de 15 mai anul curent.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin intermediul Direcţiei de Comunicare, Relaţii Publice şi Mass- Media, va demara o campanie susţinută de informare şi promovare, la nivel naţional, a obligaţiilor declarative ale contribuabililor şi în special a modalităţii de procurare a formularelor de declaraţii de venit, precum şi de depunere a acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *