Sanctiune in valoare de 5000 lei

Lovita pe trecerea de pietoni
Minora lovita pe trecerea de pietoni
5 octombrie 2008
Deseuri electrocasnice
Atentie la depozitarea deseurilor electrice si electronice
6 octombrie 2008

Sanctiune in valoare de 5000 lei

Bijuterii de argintIn perioada iulie-septembrie 2008, s-au desfasurat o serie de actiuni de verificare a respectarii prevederilor legale privind protectia consumatorilor, la operatorii economici care desfasoara activitati cu metale pretioase si pietre preţioase.

Controlul s-a efectuat impreuna cu reprezentanti de la Directia Metale Pretioase si Pietre Pretioase Cluj. Au fost verificati 22 operatorii economici din judeţ :producatori, vanzatori (puncte de desfacere) si prestatori de servicii ( case de amanet ).

Cu ocazia controalelor au fost verificate produse in greutate totala de 29,356 kg,in valoare de 858295 lei ,din care cu abateri de la prevederile legale,o cantitate de 0,332 kg (bijuterii din argint).

Toti operatorii economici controlati au ridicate autorizatiile de la ANPC, au aplicate vizele anuale si au afisate la vedere copii ale acestor autorizatii, cu exceptia unui singur operator economic din Simleul Silvaniei, care desfasura activitatea de comercializare a bijuteriilor din argint,fara a avea autorizatie eliberata de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

In urma controlului a fost aplicata o sanctiune in valoare de 5000 lei conform OUG 190/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare,operatorului economic la care s-a constatat nerespectarea prevederilor legale cu privire la legalitatea functionarii(lipsa autorizatiei de efectuare a operatiunilor cu metale si pietre pretioase) si s-a dispus oprirea temporara de la comercializare, la acelasi operator economic ,a cantitatii de 0,332 Kg bijuterii din argint(204 bucati),in valoare de 4246 lei, pana la intrarea in legalitate(obtinerea autorizatiei pentru operatiuni cu metele pretioase).

 

 

Inspector Sef Adj.,

Dorina Rednic

Inspector Sef IRPC Cluj,

Dr.Cristian Nicula

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *