Şapte permise de conducere reţinute de poliţişti pentru

Jandarmii sălăjeni, la datorie de Florii
23 aprilie 2021
A găsit o sumă de bani şi a predat-o poliţiei
23 aprilie 2021

Şapte permise de conducere reţinute de poliţişti pentru

Timp de o săptămână, poliţiştii Biroului Rutier au desfăşurat mai multe acţiuni pentru prevenirea accidentelor de circulaţie  şi salvarea de vieţi. Celor care au pus în pericol siguranţa circulaţiei, le-au fost aplicate sute de sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute aproape 20 permise de conducere.

În perioada16-22 aprilie a.c., poliţiştii Biroului Rutier au acţionat pentru salvarea de vieţi şi prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În acest context, poliţiştii au aplicat 295 sancţiuni contravenţionale, dintre care 294 au fost la OUG 195/2002  privind circulaţia pe drumurile publice, iar o sancţiune a fost la Legea 132/2017 (lipsă RCA).

De asemenea a fost constatată şi o infracţiune de conducere fără permis, fiind efectuate cercetări în opt dosare penale.  

Totodată, poliţiştii au reţinut 18 permise de conducere, dintre care şapte pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului, patru pentru neacordare de prioritate vehiculelor, trei pentru depăşire neregulamentară, două pentru neacordare de prioritate pietonilor şi două pentru neprezentare în 24 de ore de la producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Au mai fost reţinute şi cinci certificate de înmatriculare.

Pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie vă recomandăm să verificaţi starea tehnică a autovehiculului, să aveţi la dumneavoastră toate documentele valabile (permis de conducere, asigurarea obligatorie etc.), să respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri, dacă părăsiţi autoturismul chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact, nu lăsaţi în maşină persoane necunoscute şi mai ales pe timpul nopţii.

Circulaţi cu viteză moderată! Nu conduceţi dacă sunteţi obosiţi sau aţi consumat băuturi alcoolice! – Maria Cristea purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.