Școala de Vară organizată de către Asociația ȘTIM TRADIȚII și-a deschis larg porțile pentru cadrele didactice din toată țara

ISU Sălaj a scos la concurs 2 posturi de conducatori auto (autospeciale)
15 august 2024
Tabăra de vară pentru elevi “VIITORUL ÎNCEPE AZI!”
17 august 2024

Școala de Vară organizată de către Asociația ȘTIM TRADIȚII și-a deschis larg porțile pentru cadrele didactice din toată țara

Ediția a III-a s-a desfășurat sub sloganul ,, Viitor începe azi”. Atelierele de învățare colaborativă s-au desfășurat la Școala Gimnazială ,, Gheorghe Lazăr” din Zalău. Partenerii acestei ediții au fost Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, Casa Corpului Didactic Sălaj, Inspectoratul de Poliție al Județului Sălaj și Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău.
Au participat un număr de aproximatix 60 de cadre didactice, 30 în format fizic , iar restul în mediul online.
În cadrul atelierelor dascălii au descoperit, învățat și experimentat cum pot programa microbiții cu multă măiestrie pentru a-i transforma în zaruri, busole și emoticoane alături de doamna prof. înv.primar Lazăr Mariana de la Brașov. Ana Stamatescu( Formator și Președinte al Asociației Krontechies) le-a adus în fața cadrelor didactice variantele de lego spike care pot fi utilizate cu ușurință în cadrul activităților didactice, iar Paul Chiriacescu( Formator și Vicepreședinte al Asociației Krontechies) le-a explicat care sunt pașii pe care trebuie să îi urmăm pentru a folosi imprimanta 3D.
Domnul prof. Mirel Matyas a pregătit un atelier cu titlul,, Experimentul lui Eratostene-Exemple de bună practică”- prin intermediul căruia elevii sunt antrenați în a descoperi singuri anumite rezultate, lucrând în echipă și folosindu-se de cunoștiințele de matematică, TIC, astronomie și geografie. Scopul acestui experiment este de afla care este circumferința Pământului realizând o măsurătoare dintr-un anumit punct fix. Totodată doamna Comisar șef Raluca Ficuț a desfășurat o activitate de prevenţie asupra folosirii datelor personale în mediul online.
În ultima zi dascălii au fost în vizită la Castrul Roman de la Moigrad. Alături de dr. arheolog Cociș Horațiu și Spînu Ovidiu Cristian de la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău participanții au aflat multe informații legate de urmele lăsate de romanii care au fost în urmă cu 2000 de ani în zona noastră. Cu ajutorul ochelarilor VR și a realității augumentate au putut descoperi reconstituiri digitale în format 3D a vechilor monumente.
Le mulțumim tuturor profesorilor care au participat și în acest an la această ediție a Școlii de vară și cu siguranță vom veni în întâmpinarea acestora cu alte evenimente educaționale menite a-i ajuta în demararea unui act didactic inovativ și atractiv .
Profesor învățământ primar Baboș Ioana -Aurelia
Cofondator Asociația ȘTIM TRADIȚII

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *