Secția 3 Poliție Rurală Jibou- în acțiune

PREȘEDINTELE CJ SĂLAJ, FAȚĂ ÎN FAȚĂ CU ELEVII ȘI PROFESORII DE LA CNS ZALĂU
6 octombrie 2021
Clujean prins cu lemne, fără documente de proveniență
6 octombrie 2021

Secția 3 Poliție Rurală Jibou- în acțiune

Ieri, 5 octombrie, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Jibou au acționat în sistem integrat cu alte atutorități cu atribuții în domeniu, pentru prevenirea și combaterea distrugerilor de culturi agricole, în comuna Surduc.

Efectivele angrenate în activități au identificat 15 cabaline lăsate nesupravegheate și care circulau libere pe terenurile agricole, aparținând cetățenilor comunei Surduc.

Polițiștii au desfășurat activități și pe linie rutieră, în mediul rural.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 34.000 de lei.

Astfel, 7 sancțiuni au fost aplicate pentru lipsa microcipurilor la cabaline, 8 pentru lăsarea în libertate și fără supravehere a animalelor, 4 pentru lipsa adăposturilor corespunzătoare, 2 pentru lipsa asigurării obligatorii de răspundere civilă auto și 33 pentru nereguli în trafic, pentru are au fost retrase și 2 certificate de înmatriculare.

La acțiune au fost angrenați: 2 polițiștii de la Biroul Poliția Animalelor, 4 jandarmi, 2 medici veterinari din cadrul ANARZ Sălaj, respectiv DSVSA Sălaj și 3 reprezentanți ai autorităților locale.

Polițiștii împreună cu celelalte autorități cu atribuții în domeniu, continuă acest gen de acțiuni, pe toată întinderea județului, până la stoparea acestui „fenomen”.

Recomandăm cetățenilor- proprietari de animale, să respecte, atât prevederile legale, cât și dreptul de proprietate privată al semenilor lor. – Ioana Rus purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *