Sofer de 23 de ani din Ratin prins drogat la volan

Soferul din Zalau s-a ales cu amenda si permisul suspendat
15 septembrie 2023
Conferinta de presa Haidat pa la noi!
15 septembrie 2023

Sofer de 23 de ani din Ratin prins drogat la volan

Marți, 12 septembrie a.c., la ora 17.10, pe strada 22 Decembrie 1989 din municipiul Zalău, polițiștii Biroului Rutier Zalău din cadrul Poliției Municipiului Zalău au oprit în trafic pentru control un autoturism, condus de un tânăr de 23 de ani, din localitatea Ratin, județul Sălaj.

În urma testării preliminare de drog, al cărei rezultat a fost pozitiv, există suspiciunea că tânărul ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive, iar polițiștii rutieri au întocmit în cauză dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

*

RECOMANDĂRI ADRESATE CONDUCĂTORILOR AUTO:

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv!

Alcoolul este unul din principalii factori de risc când vorbim despre conducerea vehiculelor pe drumurile publice.

Alcoolul și drogurile afectează capacitățile unui șofer: afectează judecata (în special capacitatea de a aprecia corect distanțele, precum și nivelul de risc), induc vigilență scăzută, reacție întârziată, somnolență și scăderea acuității vizuale.

Legislația rutieră prevede că șoferii prinși la volan cu o concentrație alcoolică în aerul expirat de până la 0,40 mg./l alcool pur riscă să primească între 9 – 20 puncte de amendă (între 1.305 – 2.900 de lei) și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, în timp ce șoferii care depășesc această concentrație alcoolică în aerul expirat vor fi încadrați la infracțiune, care se pedepsește, potrivit Codului Penal, cu închisoare între 1 și 5 ani.

Aceeași pedeapsă se aplică și în cazul conducerii vehiculelor sub influența substanțelor interzise!

D R U M  B U N !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *