Soferi cu alcool la bord

prefectura
Primarul din Plopis a fost condamnat la un an de inchisoare
5 martie 2008
Cupru
Furt de cupru
5 martie 2008

Soferi cu alcool la bord

Politia În sfârşitul de săptămână care a trecut, poliţiştii rutierişti au constatat două infracţiuni la regimul circulaţiei, respectiv conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Sâmbătă după-amiaza, poliţiştii l-au oprit în trafic pe zălăuanul P. Florin Ioan, de 41 de ani, care

 conducea o maşină de taxi marca Dacia Logan. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a evidenţiat o concentraţie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Duminică dimineaţa, în jurul orei 5,30, un alt conducător auto a fost oprit în trafic, după ce consumase băuturi alcoolice. De această dată este vorba de o tânără de 22 ani, din Zalău, care a condus autoturismului părinţilor săi, un Logan, după ce consumase acasă „200 ml de vin” (conform propriei declaraţii). Tânăra avea o concentraţie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambilor conducători auto li s-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge, faptă care se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani şi anularea permisului de conducere.

 

sursa: http://sj.politiaromana.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *