MEMORIALUL „RADU GOG” – Editia a XVI-a
8 ianuarie 2020
Noutãți prin Legea nr. 6/2020 a bugetului asigurãrilor sociale de stat
9 ianuarie 2020

SOFERI CU TUPEU

Unii conducători auto se urcă la volan, cu tupeu, fără a mai ţine cont şi de lege. Ieri, un şofer din comuna Sîg se plimba pe Drumul

Judeţean 191D, deși consumase băuturi alcoolice. Ghinionul a fost că s-a întâlnit cu poliţiştii.

 

 

La data de 7 ianuarie a.c., în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat din comuna Sîg, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Judeţean 191D, prin localitatea Sîg.

 

La testarea cu alcooltestul s-a evidențiat o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

 

NU vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice!

 

A bea la volan sau a conduce sub influența băuturilor alcoolice reprezintă o încălcare a legii, indiferent ce părere au unii despre asta. Dacă conduceți cu alcoolemie peste limita legală, puteți face închisoare, sau vă puteţi pierde slujba ori  familia.

 

Conducerea în stare de ebrietate crește în mod dramatic probabilitatea de a ucide, de a lăsa cu sechele pentru toată viața, sau de a răni un alt partener de trafic sau pieton. A-ți forța norocul ziua sau noaptea târziu pe drumul spre casă sau de acasă la club, ori la prieteni, este un joc riscant.

 

Polițiștii sălăjeni sunt permanent la datorie și aveți mari șanse să fiți opriți și testați cu alcooltestul. Chiar dacă aveți norocul să nu fiți trași pe dreapta, riscați să faceți un accident, iar concluzia este că nu merită să fiți implicați în astfel de situații.

 

În anul 2019, pe linie de alcool, polițiștii rutieri au constatat 117 infracțiuni, din care 105 au fost de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului, patru de conducere sub influenţa altor substanţe şi opt de refuz de la prelevarea de mostre biologice.

 

În perioada menţionată, poliţiştii au aplicat şi 166 de sancţiuni contravenţionale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

De asemenea, din cauza conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice, pe raza judeţului Sălaj s-au produs 11 accidente de circulaţie grave, soldate cu doi morţi şi 10 răniţi grav. În patru cazuri, soldate cu doi morţi şi doi răniţi grav, şoferii au părăsit locul accidentului, fiind identificaţi în scurt timp.

 

Nu conduce dacă ai băut! Alege viaţa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *