În ceea ce priveşte acţiunile de supraveghere sanitară veterinară în perioada premergătoare sărbatorilor pascale, la nivelul judeţului Sălaj s-au luat următoarele măsuri:
– s-a transmis tuturor primăriilor din judeţ informaţiile cu privire la condiţiile minime obligatorii ce le revin în cazul în care doresc
organizarea de spaţii temporare pentru sacrificarea mieilor, dor Jibou şi Şimleu Silvaniei manifestând interes pentru autorizarea temporară a unor astfel de spaţii
– Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Salaj a avizat spaţii temporare pentru sacrificarea mieilor (pentru o perioada de 10 zile), in care sa fie asigurate conditiile de igiena pentru taierea si prelucrarea primara a mieilor, astfel:
– S.C. Abator Transilvania Ovicarn – localitatea
Hereclean
– S.C. Siciliana SRL – oraşul Simleu Silvaniei
–
S.C. Cerespan SRL – oraşul Jibou
– s-a întocmit un protocol de colaboare între serviciile publice deconcentrate cu competenţe în domeniu: Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Salaj, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia
Consumatorului (CJPC) Sălaj, în scopul intensificării acţiunilor de supraveghere sanitară veterinară a modului de producere, depozitare,
transport şi valorificare a cărnii de miel, a ouălor precum şi a altor produse alimentare de origine animală şi nonanimală