Suspendarea depunerii de proiecte pentru domeniul major de intervenţie

Spital
Peste 344 de cazuri tratate
2 decembrie 2008
prefectura
Decernarea certificatelor si Ziua Voluntariatului 2008
3 decembrie 2008

Suspendarea depunerii de proiecte pentru domeniul major de intervenţie

MDLPLÎncepând cu data de 19.12.2008, ora 14.00, Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional anunţă suspendarea procesului de depunere a cererilor de

finanţare care vizează domeniul major de interventie 5.2.- „Crearea, dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice” din cadrul axei prioritare 5 “Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, în toate regiunile de dezvoltare.

Întrucât majoritatea proiectelor depuse până în prezent sunt concentrate pe o singură operaţiune – modernizarea şi extinderea structurilor de cazare-, Autoritatea de Management consideră necesară realizarea unei evaluări cu privire la posibilitatea atingerii indicatorilor Programului Operaţional Regional prevăzuţi pentru acest domeniu.

În cadrul domeniului major de intervenţie 5.2. se finanţează cinci operaţiuni în cadrul cărora pot fi dezvoltate proiecte pentru investiţii în domeniul turismului: amenajarea obiectivelor turistice naturale cu potenţial turistic, valorificarea potenţialului turistic montan,dezvoltarea turismului balnear, modernizarea şi extinderea structurilor de cazare precum şi a utilităţilor conexe şi crearea, reabilitarea şi extinderea infrastructurii de agrement, inclusiv a utilităţilor aferente.

De la data lansării, în cadrul acestui domeniu major de intervenţie au fost depuse 88 de cereri de finanţare pentru proiecte care vizează îmbunătăţirea serviciilor de cazare. În prezent se află în proces de evaluare şi selecţie 44 proiecte, în valoare totală de 681,898,817.71 lei din care 362,820,264.74 lei din Fondul European de Dezvoltare Regională. Valoarea acestor proiecte reprezintă aproximativ 35% din valoarea totală alocată acestui domeniu.

Instrucţiunea emisă în acest sens de către Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional poate fi consultată pe pagina web www.inforegio.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *