Tăierile ilegale și furtul de material lemnos, în atenția polițiștilor

SE TOARNĂ PILOȚI FORAȚI DE MARE DIMENSIUNE PE DRUMURILE JUDEȚENE DJ108A și DJ191D
13 iulie 2021
480 de lei, descoperiți de polițiști asupra unei femei bănuite de furt
13 iulie 2021

Tăierile ilegale și furtul de material lemnos, în atenția polițiștilor

La data de 10 iulie a.c., polițiștii Secției 4 Polție Rurală Ileanda, împreună cu colegii de la Serviciul Ordine Publică și jandarmi au acționat în zona secției și au dispus confiscarea contravalorii cantității de 55,93 metri cubi de material lemnos din speciile fag și gorun, în valoare de 8.800,37 de lei.

În baza unui plan de acțiune comun al secției și Serviciului de Prdine Publică, care a avut ca obiective prevenirea și descurajarea faptelor de natură penală și contravențională, asigurarea unui climat de ordine și siguranță civică în mediul rural, dar și creșterea vizibilității polițiștilor în mediul stradal, polițiștii au acționat pe tot parcursul zilei de 10 iulie a.c..

Pe lângă caracterul preventiv pe care l-a avut acțiunea, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea mai multor acte normative.

A fost aplicată o sancțiune contravențională pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 privind stabilirea și sanționarea contravențiilor silvice, iar ca măsură complementară, s-a dispus confiscarea contravalorii cantității  de 55,93 metri cubi de material lemnos din speciile fag și gorun, respectiv 8.800,37 de lei.

De asemenea, au fost aplicate sancțiuni și pentru nerespectarea regulilor privind circulația pe drumurile publice, a normelor de conviețuire socială, dar și pentru apelare abuzivă a numărului de urgență 112.

Tot în cadrul acțiunii, au fost verificate 10 societăți comerciale.

Astfel de acțiuni se vor desfășura și în viitor, pe toată întinderea județului. – Ioana Rus purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *