Tânărul din Românași a fost arestat

Accident de circulaţie pe Drumul Naţional 19B
26 mai 2022
SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII CONTINUĂ
26 mai 2022

Tânărul din Românași a fost arestat

Tânărul de 31 de ani, din comuna Românaşi, reţinut de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, bănuit de comiterea unor infracţiuni de furt calificat, respectiv tentativă la infracţiunea de furt calificat, a fost arestat preventiv. Pe numele acestuia, instanţa a emis mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj. Reamintim că, la data de 24 mai a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, au reţinut, pentru 24 de ore, un tânăr de 31 de ani, bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat.

Din datele şi probele administrate în perioada noiembrie 2021 şi până în prezent, de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, a rezultat presupunerea rezonabilă că un tânăr de 31 de ani, din comuna Românaşi, ar avea preocupări de natură infracţională, fiind bănuit de comiterea a două infracţiuni de furt calificat şi două de tentativă la infracţiunea de furt calificat.

Ieri, tânărul a fost condus la audieri. În baza probatoriului administrat, în sarcina acestuia s-a stabilit că, în perioada 15 decembrie 2021-24 mai a.c., pe timpul nopţii, ar fi sustras din două scări de bloc, din municipiul Zalău, două biciclete şi două cărucioare pentru copii. Tot în perioada de referinţă, acesta ar fi pătruns într-o societate comercială, din municipiul Zalău, cu gândul de a sustrage bunuri, însă a fost prins de agentul de pază. În noaptea de 23 spre 24 mai a.c., aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, ar fi încercat să intre prin efracţie într-o unitate de învăţământ, însă nu a reuşit.

Prejudiciul cauzat în aceste fapte penale este 5200 de lei, fiind recuperat 50%.

Persoana bănuită de comiterea faptei a fost reţinută, iar astăzi va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Biroului de Ordine Publică şi ai poliţiştilor din cadrul Poliţiei Locale Zalău.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. – Maria Cristea purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.