TenarisSilcotub premiaza excelenta

Primaria Zalau
Sistem de protectie a Zalaului
29 mai 2008
Stampila de vot
S-a furat stampila de vot
1 iunie 2008

TenarisSilcotub premiaza excelenta

TenarisTenarisSilcotub a premiat elevii care au obţinut rezultate deosebite la etapa judeţeană a Concursului Naţional de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici.”  

47 de elevi de la diferite licee sălăjene cu profil tehnologic au obţinut rezultate foarte bune la faza judeţeană iar 16 dintre ei au participat, în perioada 16-18 mai, la cea de-a XII-a ediţie a etapei naţionale, desfăşurată la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iaşi. Trei dintre aceştia au obţinut menţiuni (Lukacs Anett Timea – Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu"  Şimleu Silvaniei, prof. Crişan Teodor; Lung Florin – Grupul Şcolar „Mihai Viteazul” din Zalău, prof. Revnic Vasile şi Asztolos Anita – Grupul Şcolar „Voievod. Gelu” Zalău, prof. Sabou Maria).

TenarisSilcotub a sprijinit participanţii la această competiţie, acoperind cheltuielile legate de deplasarea şi înscrierea lotului judeţului Sălaj, însoţit de domnul profesor Ioan Driha de la Grupul Şcolar „Voievodul Gelu” din Zalău. Totodată având în vedere rezultatele deosebite obţinute de către participanţi, TenarisSilcotub îi premiază pe toţi cei care au obţinut premii şi menţiuni la faza judeţeană.

Această iniţiativă se înscrie în seria de programe de responsabilitate socială corporativă prin care TenarisSilcotub îşi reconfirmă angajamentul faţă de susţinerea comunităţii locale în care îşi desfăşoară activitatea.  

O componentă semnificativă a acestor programe, în care compania a investit circa 500.000 USD în anul 2007, este dedicată încurajării excelenţei în domeniul educaţiei şi include:

    * acordarea de burse şi premii pentru elevi de liceu, copii ai angajaţilor, care obţin rezultate remarcabile;
    * finanţarea programului „Liderii Mileniului Trei”, derulat în parteneriat cu Fundaţia Codecs pentru Leadership, având ca beneficiari 107 elevi de liceu din Zalău şi Călăraşi;
    * co-finanţarea proiectului „International Bacallaureate” vizând acreditarea unor licee din România;
    * acordarea de burse de studiu pentru studenţi de la diferite universităţi de profil tehnic şi economic din România;
    * acordarea de burse de doctorat pentru studenţii români care îşi continuă studiile la universităţi din străinătate;
    * organizarea de cursuri specifice pentru studenţii de la universităţi tehnice din Cluj-Napoca, Bucureşti şi Iaşi;
    * sprijinirea activităţii de cercetare la universităţi tehnice de prestigiu din România.

***

Despre Tenaris:

Tenaris este lider global în producţia şi furnizarea de produse tubulare şi servicii utilizate în activităţile de foraj, exploatare şi producţie a petrolului şi a gazelor, şi lider în furnizarea de produse tubulare utilizate în industria energetică şi petrochimică, precum şi în aplicaţii specializate din domeniul auto-moto şi industrial.

Reţeaua noastră globală integrată de facilităţi de producţie, cercetare şi dezvoltare, şi servicii pentru clienţi ne permite să colaborăm cu clienţii noştri pentru a le întruni cerinţele privind furnizarea la timp a unor produse de înaltă performanţă cu utilizare în medii de operare tot mai complexe sub aspectul protecţiei mediului înconjurător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *