Termene de plata a impozitelor

Modificare in programul de emitere a documentelor
8 ianuarie 2008
Accident grav pe bulevard
9 ianuarie 2008

Termene de plata a impozitelor

Primaria Zalau31 martie şi 31 septembrie – cele două termene de plată a impozitelor
Începând de astăzi, contribuabilii – persoane fizice, persoane juridice, îşi pot

plăti impozitul către bugetul local la Serviciul Impozite şi Taxe Locale. Cele două termene de plată sînt 31 martie şi 31 septembrie, cu o bonitate de 5%  la cele trei impozite (pe clădiri, mijloace de transport, terenuri) dacă plata se realizează integral, la primul termen scadent.
Pentru stabilirea impozitului pentru mijloacele de transport, contribuabilii, persoane juridice, care posedă mijloace de transport cu masa peste 12 tone şi efectueză transport internaţional, sînt aşteptaţi să depună  o declaraţie la serviciul de specialitate (camera 30). În conformitate cu OUG 155/2007 este prevăzută obligativitatea posesorului unui astfel de mijloc de transport de a declara, pe proprie răspundere, până în data de 31 martie 2008, dacă vehiculul a efectuat sau urmează să efectueze în cursul anului cel puţin o operaţiune de transport rutier internaţional.
Prin legea 571/2003 privind Codul Fiscal, contribuabilii – persoane juridice, au obligaţia de a reevalua clădirile pe care le deţin în ultimii trei ani. Astfel,  pentru o clădire evaluată în decembrie 2004, este necesar ca în cel mai scurt timp să fie făcută reevaluarea pentru a nu se plăti impozit cu cotă majorată de 12% faţă de 1,4%, pentru imobilele reevaluate.
Programul de lucru la ghişeele Serviciului de Impozite şi Taxe Locale este: luni, miercuri, joi, vineri – 7 – 16.30 şi marţi – 7 – 18.30   

 

Maria Manuela Ghiuruţan purtător de cuvânt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *