Transportatorul a primit amendă si i-au confiscat surplusul de lemn

In memoriam. Profesorul Barbu I. BĂLAN, un simbol al omeniei
4 februarie 2024
ACCIDENT ÎNTRE UN TREN ȘI O MAȘINĂ ÎN LOCALITATEA BENESAT
5 februarie 2024

Transportatorul a primit amendă si i-au confiscat surplusul de lemn

Polițiștii Biroului Pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, în acțiune, pentru combaterea delictelor silvice.

La data de 1 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică au inventariat volumul de cherestea transportat de către un operator economic din județul Neamt, cu destinația în localitatea Nușfalău, rezultând faptul că acesta transporta 49,58 metri cubi de cherestea rășinoase, iar pe documentele de însoțire a materialului lemnos erau înregistrați 44,58 metri cubi de material lemnos.

Astfel, polițiștii au dispus confiscarea celor cinci metri cubi de cherestea rășinoase, iar transportatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010.

De asemenea, la data de 2 februarie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au depistat în trafic un bărbat care transporta cu un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semi-remorcă, 39,692 metri cubi de lemn rotund din speciile fag și ulm de munte, iar în avizele de însoțire a materialului lemnos erau înregistrați doar 31,8 metri cubi de material lemnos.

Ca urmare, a fost dispusă măsura indisponibilizării celor 7,88 metri cubi de material lemnos, iar transportatorul a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 6.000 de lei. – Poliția Sălaj

1 Comment

  1. raluca spune:

    Lupta împotriva tăierilor ilegale e esențială. Acțiuni ferme sunt necesare pentru protejarea pădurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *