Vezi unde au fost prinsi soferii bauti

Accident grav de circulaţie pe DJ 108 A
11 mai 2020
Au fost sesizate nouă infracţiuni si au fost reținute 22 de permise de conducere
11 mai 2020

Vezi unde au fost prinsi soferii bauti

Cinci persoane au fost depistate de polițiști la sfârșitul săptămânii trecute, pe drumurile din județ, în timp ce conduceau autoturismele, deşi se aflau sub influența băuturilor alcoolice. În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale.

►Primul “ghinionist” a fost un adolescent de 18 ani, din comuna Crasna. Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Crasna l-au depistat pe acesta în noaptea de 8 spre 9 mai a.c., la ora 1.50, timp ce conducea autoturismul pe Drumul Județean DJ 108G, prin localitatea Crasna. Testarea cu alcooltestul a evidențiat o alcoolemie de 0,75 mg/l alcool pur  în aerul expirat.

► Faptă de acest gen a fost constatată și de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier. La data de 9 mai a.c., ora 17.00, un bărbat din Cehu Silvaniei a fost identificat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Județean 108 D, prin localitatea Bulgari, cu o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur, în aerul expirat.

Seara (9 mai a.c.), la ora 21.30, un jibouan de 24 ani a fost depistat în trafic, pe strada Tudor Vladimirescu, de polițiștii din Jibou, cu o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

►Câteva minute mai târziu, un tânăr din Șimleu Silvaniei a fost oprit în trafic de poliţiştii din Şimleu Silvaniei. Acesta conducea autoturismul pe raza localității, iar în urma testării cu alcooltestul a rezultat o valoare pozitivă, respectiv 0,62 mg/l alcool pur, în aerul expirat.

►Ultimul curajos a fost un bărbat din Cehu Silvaniei. Cel în cauză a fost depistat, duminică, 11 mai, la ora 1.02, în timp ce conducea autoturismul pe strada   Libertăţii, din Cehu Silvaniei, având o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, polițiști au întocmit dosare penale și continuă cercetările pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Pentru a preveni o astfel de faptă reamintim cetățenilor câteva sfaturi:

Consumul de băuturi alcoolice constituie un factor de risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor, întrucât alcoolul reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor.  

De multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, fie conduc cu viteză excesivă, fie se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Tot alcoolul determină pe unii să urce la volan fără a poseda permis de conducere, să conducă maşini neînmatriculate ori să părăsească locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

În cazul în care fapta constituie contravenţie, şoferul este sancţionat cu amendă cuprinsă între 1305 lei şi 2.900 de lei, iar permisul de conducere se reține pentru o perioadă de 90 de zile.

Atunci când, în urma recoltării probelor biologice se constată o valoare de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge vorbim de existenţa unei infracţiuni.

Legea pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge sau care se află sub influenţa unor substanţe stupefiante sau  medicamente cu efecte similare acestora.

Vă recomandăm în continuare să nu conduceţi după ce aţi consumat băuturi alcoolice. Atunci când participaţi la o întâlnire unde urmează să se consume băuturi alcoolice, anticipaţi acest lucru şi asiguraţi-vă transportul la plecare. – Maria Cristea purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *