Vicepresedinte al UNCJR

21 Judete sub cod galben
21 iulie 2008
290 de pacienti puteau fi tratati de medicii de familie
21 iulie 2008

Vicepresedinte al UNCJR

UNCJR Preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, a fost ales vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), în cadrul în cadrul Adunării Generale a acestei organizaţii care a avut loc în perioada 17-18 iulie la Brăila. Este pentru prima dată când un preşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj este ales în Consiliul Director al UNCJR. Din acest consiliu fac parte un  preşedinte, nouă vicepreşedinţi şi un secretar general. Liviu Dragnea a fost reales preşedinte al UNCJR.

“Cred că această alegere este o recunoaştere a experienţei în administraţia publică şi o încredere în capacitatea de a contribui la întărirea rolului UNCJR. Urmează o perioadă în care vor fi promovate acte normative care vizează, în principal, descentralizarea şi creşterea prezenţei consiliilor judeţene în administraţia publică. Îmi propun să aduc o contribuţie la promovarea acestor noi reglementări, care cred eu că sunt nu numai necesare, dar odată cu introducerea votului uninominal pentru alegerea preşedinţilor de consilii judeţene, devin imperative. Ştiu că va fi dificil pentru că, încă, suntem tributari unui stat puternic centralizat, dar descentralizarea este răspunsul la noul statut al României, de stat membru al Uniunii Europene, în care rolul regiunilor este foarte important”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc.

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România este o organizaţie neguvernamentală care reuneşte pe baza liberului consimţământ, Consiliile Judeţene din România, ca autoritati ale administratiei publice locale, constituită conform Ordonanţei nr.26/2000, cu privire la asociaţii şi fundaţii şi a celorlalte acte normative din domeniu, în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *