VEZI CUM SLABESTI SA NU ITI ATARNE PIELEA
12 iunie 2015
VREI UN MAIEU DRACULA GYM?
14 iulie 2015

Copilul este comoara cea mai de pret a fiecarei familii, insa de multe ori parintii gresesc atunci cand

protejeaza prea mult copilul care este indopat de mancare si lasat sa leneveasca. Asa devin tinerii obezi cu probleme de sanatate si la coloana vertebrala.

 

-Ce este de facut?

-In prima faza neaparat trebuie consultat copilul la un specialist, ca sa stiti exact de ce sufera.

-In cazul in care copilul are probleme cu coloana vertebrala ce se poate face?

-Daca nu este o afectiune grava, atunci se poate corecta cu exercitii care intaresc muschii spatelui si ajuta la imbunatatirea pozitiei corpului.

-Care sunt exercitiile care ajuta la intarirea musculaturii spatelui?

-Sunt mai multe exercitii. Cele mai folosite sunt tractiunile la helcometru, ramatul din sezand la helcometru si hiperextensiile, insa este recomandat sa se faca antrenamentele sub supravegherea unui instructor de fitness, care sa invete executarea si respiratia corecta.

-De la ce varsta pot practica tinerii fitnessul?

-La sala de fitness Dracula Gym s-au inscris tineri incepand de la 10 ani. Exista un mit ca cei care practica ridicatul greutatilor pot ramane mici, acest lucru nu este adevarat. In primul rand cei tineri nu pot ridica greutati mari. Conform celor de la GetFit, „cresterea in inaltime are ca factor determinant esential geneticul, dar poate fi oprita de nenumarati factori: alimentatie neadecvata, lipsa de somn, stress, droguri (inclusiv cafea si tutun), supraantrenament, steroizi etc.”

-Ce sunt steroizii?

-Sunt substante chimice injectabile sau sub forma de pastile, inrudite cu testosteronul, care au proprietatea de a creste masa musculara, insa sunt interzise pentru sportivi pentru efectele secundare, cum ar fi aparitia cosurilor, impotenta, oprirea cresterii in inaltime etc. Nu recomandam aceste substante, iar parintii trebuie sa supravegheze copii pentru ca acestia sa nu apeleze la aceste substante.

-Cate antrenamente are nevoie sa faca un copil la sala de fitness?

-Pentru a avea efecte vizibile este nevoie de 3 antrenamente pe saptamana, in care se antreneaza intregul corp. Antrenamentele sa fie monitorizate cu programe si masuratori pe anumite zone ale corpului pentru a observa corect schimbarile ce au loc. Adica trebuie sa existe un program de antrenament care se completeaza zilnic si sa se faca masuratori la coapse, brate, inaltime, etc., o data pe luna sa se poata vedea exact cum raspunde corpul la antrenament.

-Cate ore trebuie sa dureze un antrenament?

-Antrenamentul dureaza aproximativ 1 ora, insa sunt persoane care au nevoie de pauze mai mari intre serii. In primele zile se fac antrenamente mai usoare pentru a preveni aparitia febrei musculare mari, iar dupa 3 zile se poate face dupa un program individualizat.

-De ce este nevoie la antrenament?

-Echipament de sport de schimb, incaltamintele sa fie doar pentru sala, un prosop care se pune pe banci si un flacon de apa. (nu sucuri acidulate).

-Cat este abonamentul lunar?

-Abonamentul pentru un elev este de 60 de lei pe luna. Programul este de la 14:00 la 22:00 de luni pana vineri, iar sambata de la 14:00 la 20:00. Pentru mai multe informatii puteti suna la numarul de telefon 0744 247 263.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *