Canada, bijuteria coroanei pentru powerliftingul românesc

MARK A PRIMIT GRATUIT UN MAIOU PERSONALIZAT DRACULA GYM
28 iunie 2019
VA INVITAM SA INCERCATI NOILE APARATE LA SALA DRACULA GYM
4 septembrie 2019

Canada, bijuteria coroanei pentru powerliftingul românesc

În perioada 26-31 august Regina (Canada) este gazda Campionatului Mondial de Powerlifting destinat juniorilor I – tineret și

juniorilor II. Dacă până la participarea reprezentativei naționale în Africa de Sud powerliftingul românesc spera la organizarea unor competiții care să nu presupună eforturi financiare majore în raport cu finanțarea încă precară a unui sport care pune România pe harta performanței de mai bine de 10 ani, acum gândul ne este doar la strategia sportivă pe care o vom aborda. Suntem bucuroși și recunoscători tuturor acelora care au fost alături de noi până aici și promitem că trecerea oceanului va reprezenta și trecerea la un alt nivel de percepție asupra organizației noastre.

 

România, participă la sfârșitul acestei luni la cea mai importantă competiție de profil cu o delegație de sportivi selectați riguros în urma unor criterii care exced simpla formă sportivă a celui care îmbracă, culorile reprezentative. Powerliftingul românesc demonstrează odată în plus că statutul de națiune respectată la nivelul acestui sport nu este doar o întâmplare fericită.

Delegația reprezentativă este formată din Ovidiu Pănăzan (președintele Federației Române de Powerlifting și conducătorul delegației) Cătălin Buciuman (CS Unirea Alba Iulia, tineret, cat. 74 kg), Alexandru Catarambă (CS Unirea Alba Iulia, juniori II, cat.120kg) și Alexandru Cazacu (CS Unirea Alba Iulia, tineret, cat.120 kg). Competiția va avea la startul său peste 40 de națiuni de pe sase continente.

“Participarea powerliftingului românesc în cadrul Campionatului Mondial de Powerlifting din Canada este fără doar și poate victoria simbolică dar și fizică a unui mod de a gestiona o ramură sportivă fără compromisuri, fără înțelegeri pe sub diverse mese de protocol, fără negocierea credinței care ne poartă pe acest drum al performanței. Mă bucur pentru acești tineri, pentru perspectiva pe care și-au creat-o prin intermediul unui sport care necesită calități deosebite pentru a fi practicat la acest nivel. Mă bucur de asemenea să văd că avem în directorul CS Unirea Alba Iulia, domnul Corneliu Mureșan, un sprijin real, necondiționat și ferm într-o perioadă în care tot mai puțini oameni înțeleg performanța. Este important ca opinia publică să știe că această deplasare se face prin sprijinul exclusiv al acestui om care încearcă să creeze la Alba Iulia o infrastructură sportivă care să ne permită să vorbim despre performanță și în afara competițiilor școlare.” Ovidiu Pănăzan, președinte FRP.

 

Federația Română de Powerlifting,

Biroul de Presă

7 august 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *