Inca 2 zile importante pentru powerliftingul romanesc

Miercuri, 24 noiembrie 2010 meci important pentru Remat Zalau
23 noiembrie 2010
remat
VOLEI MUNICIPAL –REMAT ZALAU INTALNESTE CAMPIOANA EUROPEI
3 decembrie 2010

Inca 2 zile importante pentru powerliftingul romanesc

Powerlifting Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Alba Iulia, noiembrie 2010, ultimul week-end al lunii, un nou prilej pentru reunirea suflarii powerliftingului din Romania, cel mai bun prilej de fapt, Campionatul National de profil destinat seniorilor si senioarelor. In primitoarea sala de sport a Universitatii 1 Decembrie s-au prezentat in cele 2 zile de competitie peste 80 de sportivi in cautarea marii performante, un numar record de sportivi la un asemenea nivel. Competitia in sine nu a tinut doar de indeplinirea unor proceduri de concurs sau de ideea de a duce la bun sfarsit un alt concurs national, a tinut de implementarea unei filozofii care sa permita acestui sport sa intre in constiinta publicului larg ca o activitate care isi propune sa ridice caractere si neaparat bara plina de discuri. In acest sens concursul a fost deschis de o grupa de incepatori multi proveniti din familii cu probleme serioase, o grupa care a avut sansa ei de a participa la un concurs despre care sa povesteasca luni intregi. Ideea acestei competitii a fost sa deschida o cale pentru cativa oameni care sa poata percepe corect o mana intinsa. Stim ca de cele mai multe ori sportul nu reuseste sa treaca de latura sa pecuniara insa de aceasta data am reusit sa gasim combinatia perfecta intre sportivi de nivel international si cei care abia deschid ochii in acest sport. De aceasta data cei care au avut ochi sa vada, am impus pe langa prezenta Agentiei Nationale Antidoping si un arbitraj profesionist ideea unei constructii care sa nu tina doar de viitorul imediat.

Performantele obtinute sunt incurajatoare atat pentru antrenori si federali cat si pentru sportivii care simt un plus de abordare cu fiecare competitie care trece. Atmosfera de concurs a fost intretinuta calduros de catre un public care si-a petrecut cele doua zile intr-o sala de sport in care si-au facut loc speranta ca acest sport are si prezent si viitor. Sportivii au provenit de la cluburi din Timisoara, Arad, Bucuresti, Onesti, Roman, Turda, Alba Iulia, Oradea, Piatra Neamt, Bacau, Teius, Mihalt, Zlatna, Sard, Sebes, Rosia Montana, Arieseni, Carpenis, competitia demonstrand odata in plus ca cel mai puternic club din Romania este la Alba Iulia si se numeste Zamolxis. Una peste alta, competitia care a facut parte din seria de manifestari ocazionate de celebrarea Zilei Nationale a Romaniei, a reusit sa-si atinga scopul propus de a aduce in fata celor interesati atat emotia unui nou inceput cat si determinarea marii perfomante in powerlifting. Competitia a fost un exercitiu placut, destins dar nu mai putin profesionist si exigent fapt care demonstreaza ca powerliftingul este o mare familie nu doar un sport cu greutati.

Rezultatele efective, performantele in cifre exacte, lista cu sponsorii vor deveni la un moment dat un fapt statistic si nimic mai mult, insa pentru oamenii care au asistat la cea de-a doua editie a Campionatului National de Powerlifting destinat seniorilor si senioarelor cele intamplate reprezinta constituirea unor amintiri la fel de pretioase ca orice alta amintire care-ti marcheaza viata. Multi seniori au fost si totusi, toti lasand la o parte latura de razboinici necesara intr-un astfel de sport, au devenit copii unui sport care ii premiaza pe cei cu tarie de caracter. A fost o experienta pe care ar fi trebuit sa o traiasca mai multi dintre noi insa viata e lunga si powerliftingul romanesc abia incepe sa-si scrie povestea. In timp veti vedea ca am avut dreptate, macar pentru ca adevarul ii sprijina pe cei care au taria sa-l accepte.

Pe finalul acestui comunicat de presa am mai zice doar ca a existat in cele doua zile de competitie un soi de mandrie supervizata de catre steagul si imnul Romaniei care in felul lor ne-au adus aminte ca se poate si altfel si stiti ceva chiar se poate, uitati-va la rezultate si la modul in care au fost obtinute, vorbiti cu oamenii care au participat si o sa va formati o parere de care la randul dumneavoastra o sa fiti mandrii. Pe curand, caci anul acesta mai vorbim despre powerlifting in timp ce altii vor vorbi de Mos Craciun.

 

 

 

 

Partenerii Federatiei Romane de Powerlifting de la acest eveniment au fost:

 

UNIVERSITATEA 1 DECEMBRIE 1918

AUTORITATEA NATIONALA PENTRU SPORT SI TINERET

INSTITUTIA PREFECTULUI ALBA

CONSILIUL JUDETEAN ALBA

CONSILIUL LOCAL SI PRIMARIA ALBA IULIA

POLITIA LOCALA ALBA IULIA

DIRECTIA PENTRU SPORT ALBA

PRIMARIA SI CONSILIUL LOCAL ROSIA MONTANA

SC KRONOSPAN SEBES SA

SC OBIECTIV SRL

REDIS NUTRITIE

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Table Normal”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Biroul de presa,

Federatia Romana de Powerlifting

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Table Normal”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *