Peste 500 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti

DORIAN A CASTIGAT UN TRICOU H&M PERSONALIZAT DRACULA GYM
16 februarie 2020
ANA A CASTIGAT UN TRICOU H&M PERSONALIZAT DRACULA GYM. VREI SI TU?
22 februarie 2020

Peste 500 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti

Asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului și a persoanei, dar şi menţinerea unei atitudini prudente în trafic, au fost acţiunile desfăşurate de polițiștii din Sălaj, la nivel judeţean, în perioada 14-16 februarie a.c.

Obiectivele acțiunii au fost creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii, desfăşurarea de acţiuni punctuale pentru asigurarea climatului de siguranță civică, a ordinii și liniștii publice, a prevenirii și combaterii actelor de violență, comerț ilicit, a faptelor penale și contravenționale, dar și la regimul circulației rutiere (viteză, consum de alcool sau substanţe interzise etc.).

La activităţi au participat poliţiştii din cadrul poliţiei municipale, poliţiei oraşului Şimleu Silvaniei şi toate efectivele de poliţie rutieră.

În acest context, au fost constatate şase infracţiuni, din care cinci la regimul circulaţiei rutiere, o infracţiune la Legea 217/2003 privind prevenirea şi combaterea violenţei domestice şi au identificat autorii în şase dosare penale.

De asemenea, în perioada de referinţă, poliţiştii au aplicat 557 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 161620 de lei, din care 35 la Legea 61/1991, 15 la Legea 12/1990, două la Legea 333/2003, 488 la regimul circulaţiei rutiere şi 17 la alte acte normative.

Din totalul sancţiunilor aplicate la regimul circulaţiei rutiere, 16 au fost pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 156 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 52 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 26 nerespectarea regulilor de circulaţie pentru pietoni, 22 pentru nerespectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, iar diferenţa au constituit alte abateri.

Totodată au fost reţinute 23 de permise de conducere, 13 certificate de înmatriculare şi a fost confiscată suma de 2115,5 lei.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare. – Maria Cristea purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *