ACȚIUNE DE AMPLOARE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN CONSTANȚA: 80 DE STRĂINI LEGITIMAȚI ȘI CINCI SOCIETĂȚI COMERCIALE VERIFICATE

PESTE 111.000 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE EMISE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI
1 februarie 2023
România are primul muzeu interactiv dedicat educației pentru mediu și schimbări climatice
7 februarie 2023

ACȚIUNE DE AMPLOARE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN CONSTANȚA: 80 DE STRĂINI LEGITIMAȚI ȘI CINCI SOCIETĂȚI COMERCIALE VERIFICATE

La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Constanța au desfășurat o acțiune pe raza de competență, scopul fiind combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor în România.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au legitimat 80 de străini și au verificat cinci societăți comerciale.

Ca urmare a verificărilor efectuate, la o societate comercială au fost depistați șapte străini, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 53 de ani, din Turcia, care nu mai aveau drept de ședere pe teritoriul României. Dintre persoanele identificate, cinci desfășurau activități lucrative fără aviz de muncă.

Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare totală de 2.800 lei, pe numele acestora fiind emise decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară în 15 zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România,republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, societatea comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 100.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale și a muncii nedeclarate, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Inspector principal de poliție CRISTEA Maria-Sorina – purtător de cuvânt INSPECTORATUL GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *