CAMPANIE DE INFORMARE A STRĂINILOR AFLAȚI LA STUDII ÎN JUDEȚUL IAȘI

FADERE – ROMÂNII CARE MAI SUNT ÎN FÂȘIA GAZA TREBUIE EVACUAȚI DE URGENȚĂ
17 octombrie 2023

CAMPANIE DE INFORMARE A STRĂINILOR AFLAȚI LA STUDII ÎN JUDEȚUL IAȘI

Polițiști de imigrări, împreună cu reprezentanți ai inspectoratelor teritoriale de muncă, au desfășurat în perioada 16-20 octombrie a.c., la nivel național, o campanie de informare a străinilor aflați la studii pe teritoriul României, cu privire la condițiile în care pot fi prestate activitățile lucrative pe teritoriul național, precum și în ceea ce privește drepturile și obligațiile ce le revin în calitate de angajați.

Astfel, vineri, 20 octombrie a.c., activitatea s-a desfășurat la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași. La întâlnire au participat doamna inspector de poliție TĂNASE Alina Andreea, șeful Serviciului pentru Imigrări al Județului Iași și domnii E. S. Ion COȘER, consulul general al Republicii Moldova la Iași, respectiv Costel GROJDEA, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Iași.

Campania a avut ca scop creșterea gradului de informare cu privire la oportunitățile oferite pe acest segment, dar și conștientizarea riscurilor la care se expun în cazul nerespectării prevederilor legale.

În prezent, în județul Iași se află 5.463 de studenți cetățeni străini, cei mai mulți sunt din Republica Moldova, Maroc, Israel și Turcia.

*

Cadrul normativ şi condiţiile în care cetățenii străini proveniţi din state terţe, non-UE, pot derula activităţi lucrative pe teritoriul statului român sunt stabilite de O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, respectiv de O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *