Director in cadrul Ministerului Tineretului și Sportului urmarit penal

SENATOARE CERCETATA PENTRU LUARE DE MITA
19 februarie 2016
JUDECATOR PRINS BAUT LA VOLAN
24 februarie 2016

Director in cadrul Ministerului Tineretului și Sportului urmarit penal

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de

corupție au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul

 

 

MELEȘTEU CRISTIAN, director al Direcției Programe și Activități pentru Studenți din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, pentru comiterea infracțiunilor de :

– abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

– uz de fals.

 

 

În ordonanța prin care s-a dispus efectuarea urmăririi penale se arată există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

 

În cursul anului 2013, suspectul Meleșteu Cristian, în calitate de director al Direcției Programe și Activități pentru Studenți din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu și sub pretextul desfășurării proiectului studențesc ED-ECO Sport, a organizat la un hotel din Poiana Brașov o tabără politică de dezvoltare personală și leadership pentru organizația de tineret a unui partid politic.

 

Toate cheltuielile de cazare și masă ale celor peste 100 de participanți, în cuantum de 14.000 lei, destinate desfășurării proiectului respectiv, în perioada 22 – 24 noiembrie 2013, au fost suportate din fondurile publice gestionate de către Ministerul Tineretului și Sportului, sumă ce constituie totodată un folos necuvenit pentru formațiunea politică.

 

De menționat este că o mare parte dintre persoanele care figurau pe lista de participare la acel proiect sunt studenți ai unei facultăți din Pitești care nu au participat la acel eveniment decât pe „hârtie”.

 

Suspectului Meleșteu Cristian i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

 

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 4 =