E.ON susține proiectul Asociației Zi de Bine de amenajare a unui centru psihosomatic, pentru copiii cu dizabilități

Clienții eligibili ai E.ON Energie România au primit facturile pentru energie electrică și gaze naturale cu valorile compensate
14 ianuarie 2022
Cum va salva vieți Planul Național de Combatere a Cancerului
21 ianuarie 2022

E.ON susține proiectul Asociației Zi de Bine de amenajare a unui centru psihosomatic, pentru copiii cu dizabilități

E.ON susține proiectul Asociației Zi de Bine de amenajare a unui centru psihosomatic la Râmnicu Vâlcea, pentru copiii cu dizabilități
Prin proiectul #CreștemBINE, 40 de copii din județul Vâlcea vor primi servicii de recuperare psihică, emoțională și fizică;
Anul trecut, E.ON a susținut 12 proiecte ale asociației Zi de Bine, cu peste 5.000 de beneficiari direcți;
Valoarea totală a acestor proiecte depășește 2.500.000 lei;

E.ON România continuă și în acest an parteneriatul strategic cu Asociația Zi de Bine, implicată în cauze destinate comunității, susținând lunar câte un proiect al acesteia.

Astfel, un centru multifuncțional psihosomatic pentru copiii cu dizabilități urmează să fie amenajat la Râmnicu Vâlcea. Proiectul #CreștemBINE demarat de Asociația Zi de Bine împreună cu Asociația AVA este susținut de E.ON România. Centrul incluziv va fi un spațiu în care copiii cu nevoi speciale vor primi servicii de recuperare psihică, emoțională și fizică, în timp ce părinții lor vor primi sprijin emoțional și psihologic.

În județul Vâlcea se află peste 1.600 de copii cu dizabilități. Dintre aceștia, aproximativ 900 sunt cu cerințe educaționale speciale, iar sistemul de învățământ special nu reușește să asigure programul de terapii specifice.

Prin amenajarea centrului de la Râmnicu Vâlcea, 40 de copii cu dizabilități (tulburare din spectrul autist, sindrom Down, ADHD, întârzieri în dezvoltare, diferite pareze) din județ, cu vârste cuprinse între 2 și 15 ani vor primi sprijin. În plus, la acest număr se adaugă familiile lor, aparținătorii, prietenii, cadrele didactice și mediul social apropiat, atingând astfel un număr de 400 de beneficiari indirecți ai proiectului #CreștemBINE.

Bugetul necesar pentru implementarea acestui proiect este de 35.000 de euro și este oferit de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, E.ON România, Lidl România și UniCredit Bank.

“E greu să te lupți cu Sindromul Down, deși cuvântul luptă n-ar avea ce să caute aici. Dar realitatea unei existențe cu sindrom Down presupune multă luptă. Cu un diagnostic deseori neașteptat, cu necunoscutul pe care îl aduce, cu adaptarea, cu integrarea – cu toate transformările pe care le presupune un destin diferit. Special. Despre copiii speciali este luna ianuarie. La ei ne gândim la început de 2022. La ei și la mai binele lor. Ne bucurăm să ne întoarcem la Râmnicu Vâlcea, unde, după o camera de audiere pentru minori care își arată deja roadele, facem un centru multifuncțional psihosomatic pentru copiii cu dizabilități”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Clădirea în care urmează să fie amenajat spațiul multifuncțional va fi complet renovată și utilată, de la fațada clădirii, casa scării, sala de așteptare, sala de ateliere cu pereți interactiv educaționali, sala de terapii ocupaționale și kinetorerapie cu spalier și un mic perete de cățărat, bandă de alergat, masă pentru kinetoterapie, oglindă cu bară de lemn pentru dans, sala de sport cu toate accesoriile necesare, cabinet pentru psihoterapie, grupurile sanitare, la sala de logopedie și toate holurile de legătură.

În luna ianuarie, Asociația Zi de Bine și Asociația AVA, împreună cu voluntarii vor înlocui și vopsi uși, vor pune geamuri și grilaje, zugrăvi, pune parchet, vor verifica sistemul de încălzire, înlocui sistemele de iluminat, vor cumpăra și monta tot mobilierul plus accesoriile specifice, vor schimba jaluzele și renova complet grupurile sanitare.

„Misiunea noastră este de a aduce liniște, echilibru, zâmbete pe chipurile copiilor cu dizabilități și familiilor acestora prin programe care să se axeze pe conectare emoțională și mișcare, pe lângă învățarea cifrelor și literelor. Părinții au, de asemenea, nevoie de refacerea legăturii cu ai lor copii și cu ei înșiși”, au adăugat Maria Vlăsceanu și Alina Dina-Tanasie, fondatoarele Asociației AVA.

În anul 2021, E.ON România alături de partenerii Asociației Zi de Bine, Lidl România și UniCredit Bank, au finalizat 12 proiecte în domeniile educației, sănătații mintale, incluziunii sociale și drepturile copilului, cu peste 5.000 de beneficiari direcți și 12 ONG-uri sprijinite. Suma totală a proiectelor depășește 2.500.000 lei.

Oana Demian

Specialist Comunicare Externă Comunicare Corporatistă/

External Communication Specialist Corporate Communication

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *