E.ON susține proiectul Studiourile Ferentari al Asociației Zi de Bine

Protestatarii au depus o coroana la statuia lui Avram Iancu din Baia Mare
23 februarie 2021
Concursul „Energie pentru viitor” și-a desemnat cei 15 câștigători
16 martie 2021

E.ON susține proiectul Studiourile Ferentari al Asociației Zi de Bine

Mii de copii trăiesc în cartierul Ferentari în condiții precare, iar orice oră petrecută de aceștia departe de stradă este o șansă în plus pentru ei să părăsească una dintre cele mai defavorizate zone din Capitală;
Compania noastră se alătură, în luna martie, proiectului prin care Studiourile Ferentari își deschid porțile pentru ca zeci de copii să studieze actoria;

Asociația Zi de Bine lansează proiectul lunii martie, „Studiourile Ferentari”. Proiectul este dedicat copiilor din cartierul Ferentari din Capitală, adeseori confruntați cu realitățile unei vieți dure. Sub coordonarea actorului profesionist Ionuț Oprea, peste 30 de copii vor putea să își exerseze abilitățile artistice într-un studio dotat cu toate echipamentele necesare pentru filmele și poveștile pe care copiii le au de spus.

De-a lungul timpului mai mulți copii care s-au antrenat alături de Ionuț au participat la festivalurile de profil din țară și din afara granițelor, alături de artiști precum Ada Solomon, Radu Jude și mulți alții.

„Fiecare clipă pe care acești copii defavorizați din Ferentari o petrec în studio, la repetiții și filmări, e o clipă mai mult departe de stradă și pericolele ei. Fiecare clipă în care se joacă și învață într-un mediu prietenos și încurajator înseamnă o șansă în plus de a ține capul sus și de a face un pas spre o viață mai bună. Ne-am propus să fim alături de ei acum, la începuturi și, de ce nu, să-i aplaudăm într-o zi, când vor urca pe scenele festivalurilor de teatru la care merită să ajungă”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine.

Suma necesară pentru întregul proiect este de 35.000 de euro, bani cu care se vor realiza renovarea și dotarea studioului, dar și acoperirea costurilor necesare funcționării acestuia până la finalul anului.

Proiectul lunii martie este susținut de partenerii strategici ai Asociației Zi de BINE: Grupul E.ON România, Lidl România și UniCredit Bank.

Scopul campaniei este acela de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze mai puțin discutate.
Alături de Asociația ZI de BINE, vom susține câte o cauză în fiecare lună a anului.
În luna februarie, E.ON împreună cu ceilalți parteneri strategici au susținut Asociația Zi de Bine în proiectul “Loc de Bine”, în urma căruia Parchetele de pe lângă Tribunalele din Constanța, Vrancea și Vâlcea au fost amenajate și au primit toate dotările tehnice necesare: trei camere de audiere dedicate minorilor victime sau martori în dosarele trimise în judecată de procurori.
„Loc de Bine” a fost realizat împreună cu Ministerului Public și Asociația pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale, iar bugetul pentru întregul proiect s-a ridicat la 35.000 de euro.

Oana Demian – Specialist Comunicare Externă/External Communication Specialist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *