Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie va picheta Guvernului României

Cristian Secoșan va fi noul director general al Delgaz Grid SA, de la 1 aprilie
21 ianuarie 2022
Aparținătorii care îngrijesc bolnavi de cancer în vârstă de peste 18 ani vor primi concediu și indemnizație!
3 februarie 2022

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie va picheta Guvernului României

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA organizează în data de 03.02.2011, în intervalul orar 11-13, pichetarea Guvernului României, ca urmare a neadoptării unor măsuri urgente în sprijinul salariaţilor care îşi desfăsoară activitatea în sectorul ,,Administraţie publică”, şi anume:

  1. Aplicarea, de îndată, ȋn integralitatea ei, a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – revocarea măsurii de îngheţare a salariilor/veniturilor ȋn sectorul bugetar pentru anul 2022.
  2. Modificarea Art. 11 alin. (4) din Legea nr. 153/2017 în ceea ce priveşte raportarea totalităţii veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală la indemnizaţia viceprimarilor/vicepreşedinţilor consiliilor judeţene. În acest sens, solicităm demararea discuţiilor şi negocierilor în vederea, fie a înlocuirii sintagmei ,,venituri” cu ,,salariul de bază/încadrare”, fie excluderea unor categorii de drepturi salariale de la limita impusă: indemnizaţia de hrană, indemnizaţia de vacanţă/vouchere de vacanţă, majorări salariale fonduri europene, spor condiţii de muncă.

    La pichetare vor participa reprezentanţi ai salariaţilor, membri de sindicat, din administraţia publică locală şi centrală. FNSA va organiza această acţiune de protest cu cea mai mare responsabilitate, având în vedere gradul mare de incidenţă a infecţiei cu Covid, vom asigura o distanţare fizică mare între participanţi şi vom respecta toate prevederile legale privind organizarea protestelor.

    Biroul executiv al FNSA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.