O FEMEIE ȘI UN BĂRBAT DIN TURCIA DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU DEPISTAT ÎN SITUAȚII ILEGALE DOI TINERI DIN NEPAL
10 noiembrie 2022
BĂRBAT DIN NEPAL ÎNDEPĂRTAT SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI
11 noiembrie 2022

O FEMEIE ȘI UN BĂRBAT DIN TURCIA DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI

Polițiștii din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Prahova, împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova au desfășurat ieri o acțiune, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul țării noastre. O femeie și un bărbat din Turcia au fost depistați în situații ilegale.

La data de 9 noiembrie a.c., polițiștii de imigrări din Prahova, împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă au desfășurat o acțiune pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor în România.

A fost verificată o societate comercială, fiind depistați o femeie de 51 de ani și un bărbat de 50 de ani, ambii din Turcia, care desfășurau activități lucrative fără aviz de muncă.

Ca urmare a celor constatate, pe numele bărbatului a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 30 zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Întrucât femeia este membru de familie al unui cetățean străin care are drept de ședere pe termen lung în România este interzisă măsura returnării. Aceasta a fost sancționată cu amendă în valoare de 100 de lei, conform actului normativ menționat anterior.

La finalizarea verificărilor, față de reprezentanții societății comerciale vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

***

În conformitate cu prevederile O.U.G nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, măsura returnării nu poate fi dispusă împotriva străinilor aflați în oricare dintre următoarele situații:

a) străinul este minor, iar unul dintre părinții acestuia are drept de ședere în România;

b) străinul este părinte al unui minor care are cetățenia română, dacă minorul se află în întreținerea acestuia sau dacă există obligația plății pensiei de întreținere, obligație pe care străinul și-o îndeplinește cu regularitate;

c) străinul este căsătorit cu un cetățean român sau cu un străin care are drept de ședere pe termen lung pe teritoriul României;

d) străinul a depășit vârsta de 65 de ani.

Inspector principal de poliție CRISTEA Maria-Sorina – purtător de cuvânt INSPECTORATUL GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.