Peste 300 de angajați E.ON s-au implicat în campania „Fii și tu Moș Crăciun!”

Atenție! Cod galben de viscol
23 decembrie 2019
De Craciun au fost 170.715 apeluri la numărul 112
30 decembrie 2019

Peste 300 de angajați E.ON s-au implicat în campania „Fii și tu Moș Crăciun!”

Cadourile pregătite au ajuns la copii din centre de plasament și la familii defavorizate din județele Mureș, Iași, Arad, Cluj și din

București;

 

În acest an, circa 10% dintre angajați au fost voluntari în proiecte de

responsabilitate socială;

Peste 300 de angajați E.ON au ales să fie în acest an Moș Crăciun pentru copii care provin din medii defavorizate. Partenerii proiectului, Asociațiile World Vision România și JCI Târgu Mureș, Fundația Căminul Phillip, respectiv Fundația Rhema din Târgu Mureș, au oferit angajaților E.ON scrisorile copiilor în care aceștia și-au exprimat cu mult talent care le sunt dorințele pe care moșul, cu generozitatea sa, le poate împlini.

 

De aceea, Moș Crăciun nu a stat deoparte și a decis să vină la copiii care i-au scris și l-au rugat să le aducă jucării, hăinuțe, dulciuri, ghetuțe și chiar ciorapi fiindcă e frig și multe lucruri le lipsesc copiilor care trăiesc în condiții modeste. Pe lângă pregătirea cadourilor în funcție de scrisorile primite de la parteneri, angajații E.ON au mai ajutat familii pentru care procurarea alimentelor și a hainelor pentru copii este o povară și astfel s-au mobilizat să strângă bani și cele necesare pentru a le oferi înainte de începerea sărbătorilor.

Aproape 100 de cadouri au ajuns la Centrul de Zi Iona din Târgu Mureș, la copii din familii defavorizate din comuna Livezeni, la Casa de Copii din Glodeni, iar trei familii din Lechincioara și Mădăraș au primit alimente, haine si jucării.Tot în județul Mureș, au fost oferite 115 pachete de Crăciun cu fructe, creioane colorate și cărți de colorat pentru copii din comuna Vaidei.

 

În cadrul acestui proiect, Grădinița din Comuna Vânători Iași a fost dotată cu jocuri educative, tot aici fiind oferite 64 de cadouri. În județul Cluj, au fost dăruite 30 de cadouri copiilor din satul Năoiu, iar la Arad, 30 de copii și familiile lor au primit cadouri, haine și alimente. În București, angajații E.ON au dăruit cadouri pentru 33 de copii de la Centrul de zi Philip din Ferentari.

 

Proiectul “Fii și tu Moș Crăciun!” în care au ales să se implice angajații E.ON vine să completeze proiectele de responsabilitate socială derulate de E.ON România, cu sprijinul angajaților, numai în acest an 600 dintre ei susținând proiectele companiei în calitate de voluntari.

 

În 2019 au fost continuate proiectele cu mare impact asupra comunităților în care au fost implementate, precum “Energie în școlile copilăriei”. Astfel, în 9 școli din țară au fost montate sisteme de iluminat moderne bazate pe tehnologie led care au condus la reducerea semnificativă a facturii la energie, valoarea investiției fiind de circa 500.000 de euro.  Ediția din acest an a Cupei E.ON Kinder de la Târgu Mureș a reunit circa 2.000 de mici fotbaliști, ambasadorul competiției fiind Ilie Dumitrescu, membru al „Generației de Aur”. Donațiile de cărți la 12 spitale, școli și biblioteci, dar și Lecțiile despre energie susținute în peste 30 de școli, din care 10 în județul Mureș, completează lista acțiunilor destinate comunității. Foarte importante au fost și campaniile de donare de sânge de la Târgu Mureș unde a fost amenajat un centru mobil de recoltare care a adunat, într-o singură zi, 90 de persoane.

 

Începând cu anul 2005, E.ON România a susţinut cu peste 14 milioane euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor iniţiative ridicându-se la aproximativ 310.000. Numai în domeniul educaţiei au fost derulate proiecte de peste 6,5 milioane euro, de acestea beneficiind peste 200.000 de copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *