Senatul a adoptat proiectul de lege care va da României primul Plan Național de Combatere a Cancerului

OPT CETĂȚENI STRĂINI DEPISTAȚI LA MUNCĂ FĂRĂ FORME LEGALE
27 septembrie 2022
DOI CETĂȚENI STRĂINI, DIN NEPAL, RESPECTIV SRI LANKA DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ
27 septembrie 2022

Senatul a adoptat proiectul de lege care va da României primul Plan Național de Combatere a Cancerului

Senatul a adoptat săptămâna aceasta proiectul de lege care va da României primul Plan Național de Combatere a Cancerului, a anunțat profesorul și deputatul Patriciu Achimaș Cadariu, cel care a coordonat echipa de experți care a elaborat documentul strategic.
Toți cei 115 senatori prezenți au votat „pentru” iar proiectul merge la Camera Deputaților care este cameră decizională în acest caz.
Chirurgul clujean de la Institutul Oncologic din Cluj a spus că planul se axează pe cinci localizări ale tumorilor solide: cancerul colorectal, mamar, de col uterin, bronho pulmonar și de prostată.
Odată ce va fi adoptat, o bună implementare a Planului ar însemna reducerea cu 15 la sută a mortalității cauzate de cancer, o țintă care va cere „un efort considerabil”, apreciază deputatul.
Pe scurt, a spus prof. univ. dr. Patriciu Achimaș Cadariu, „strategia prevede prevenirea acelor cancere care pot fi prevenite, începerea cât mai rapidă a tratamentului în cazurile diagnosticate și asigurarea unei calități a vieții cât mai bună a pacientelor și pacienților”.
Birou Parlamentar Patriciu Achimaș-Cadariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.