UN BĂRBAT DIN SERBIA DEPISTAT CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN ALBA

URMĂRIT INTERNAȚIONAL DEPISTAT DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI
8 octombrie 2022
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene dă startul apelurilor de proiecte pentru două dintre măsurile dedicate eficienței energetice
11 octombrie 2022

UN BĂRBAT DIN SERBIA DEPISTAT CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN ALBA

Poliţiştii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări Alba au desfășurat la sfârşitul săptămânii trecute o acțiune pe raza de competenţă, având ca scop combaterea șederii ilegale a cetățenilor străini. Un bărbat din Serbia a fost depistat cu ședere ilegală.

La data de 9 octombrie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Alba au desfășurat o acțiune pe raza de competență, scopul fiind combaterea șederii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul României.

În urma activităților întreprinse a fost identificat cu ședere ilegală un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din Serbia.

Din verificări a reieşit că acesta a intrat legal în România, însă nu a părăsit teritoriul statului român la expirarea dreptului de şedere.

Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional în conformitate cu prevederile O.U.G. nr.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, pe numele bărbatului a fost emisă decizie de returnare, cu termen de plecare voluntară de 15 zile de pe teritoriul ţării noastre, fiind instituită și măsura interzicerii intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de 6 luni.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

Inspector principal de poliție CRISTEA Maria-Sorina – purtător de cuvânt INSPECTORATUL GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.