VIZITĂ A DIRECTORULUI GENERAL AL POLIŢIEI NAŢIONALE SPANIOLE, LA SEDIUL POLIȚIEI ROMÂNE

PATRU TINERI DIN BANGLADESH AFLAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, DEPISTAȚI DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN TIMIȘ
17 ianuarie 2023
ȘASE STRĂINI ÎNDEPĂRTAȚI SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN ARAD
20 ianuarie 2023

VIZITĂ A DIRECTORULUI GENERAL AL POLIŢIEI NAŢIONALE SPANIOLE, LA SEDIUL POLIȚIEI ROMÂNE

Astăzi, 17 ianuarie, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, a avut loc vizita oficială a unei delegații a Poliţiei Naţionale din Regatul Spaniei, condusă de directorul general al acestei instituţii, domnul Francisco Pardo PIQUERAS.

Delegația Poliției Naționale din Regatul Spaniei a fost primită de către domnul chestor principal de poliție Benone – Marian MATEI, inspector general al Poliției Române.

În cadrul întâlnirii, au fost discutate modalități pentru intensificarea cooperării bilaterale, în special pe linia prevenirii și combaterii criminalității itinerante, a criminalității economice, precum și a criminalității organizate (cu accent deosebit pe combaterea traficului de persoane, în special pentru exploatare sexuală sau prin muncă).

În acest cadru, a fost apreciată inițiativa Poliției Naționale din Regatul Spaniei de derulare a unei Campanii internațională de conștientizare și prevenire împotriva traficului de persoane.

Inspectorul general al Poliției Române, chestor principal de poliție Benone – Marian MATEI, a mulțumit partenerilor spanioli pentru colaborarea polițienească foarte bună și pentru sprijinul constant acordat în vederea destructurării grupurilor infracționale și a tragerii la răspundere penală a celor care comit fapte penale.

De asemenea, reprezentanții Poliției din Spania au apreciat profesionalismul polițiștilor români care s-au remarcat în derulararea acțiunilor comune și a misiunilor de suport operativ (ce se derulează anual, pe teritoriul statului iberic, începând cu anul 2016).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.