17-19 septembrie 2021 la Báthory Fest

O nouă carte la Editura „Caiete Silvane”: Maria Popiț, „Preoteasa, mândru nume”
6 septembrie 2021
Ansamblul „Mugur, mugurel”, premiul I la Festivalul „Joc și cânt la Breaza”
13 septembrie 2021

17-19 septembrie 2021 la Báthory Fest

În anul Domnului 2021 Festivalul Báthory continuă cu cea de-a VI-a ediție. Și în acest an Cetatea trebuie apărată, iar bravii noștri oșteni vor lupta cu patos pentru acest scop.
Primăria Orașului Șimleu Silvaniei prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Șimleu, împreună cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și A.D.I. Sălaj Plus vă invită în perioada 17-19 septembrie 2021 la Báthory Fest.
Alături de trupe renumite din țară și din străinătate vom pregăti spectacole pentru copii și adulți, prezentare de arme și armuri, defilare în costume de luptă, muzică, toate într-o atmosferă încărcată de istorie și legendă.
Ambasadori și trimiși speciali și-au anunțat prezența la festival. Ambasadorii Republicii Belarus și a Lituaniei, alături de atașatul militar al Ambasadei Poloniei în România și consulul Ungariei la Cluj-Napoca au trimis răspunsul afirmativ la scrisorile de invitare. Într-un cadru oficial, în Sala Mare a Primăriei vom primi și delegațiile orașelor înfrățite ale Cetății Șimleu Silvaniei: Czchow-Polonia, Sectorul Râșcani-Chișinău, Albertirsa-Ungaria, Nyirbator-Ungaria, Szarvas-Ungaria și Petach Tikva-Israel. Împreună vom stabili detaliile viitoarelor campanii din cadrul proiectelor de înfrățire.
În cadrul evenimentului partea științifică va fi asigurată de cele mai recente descoperiri arheologice de la Pericei, legate de familia Báthory și prezentate de dr. Dan Băcueț, specialist în cadrul Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău.
La lăsarea serii Cetatea se va umple de lumini și de un spectacol inedit cu foc.
Duminică, 19 septembrie 2021, va avea loc slujba religioasă la Biserica Romano-Catolice și depuneri de jerbe de flori în memoria regelui Ștefan Báthory, urmând ca cetatea să fie salvată încă o data din calea invadatorilor.

Mai multe detalii găsiți pe www.cniptsimleu.ro
                           https://www.facebook.com/bathoryfest 

Șimleu Silvaniei Daniel Stejeran
13.09.2021 manager A.D.I. Sălaj Plus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.