Ansamblul „Mugur, mugurel”, premiul I la Festivalul „Joc și cânt la Breaza”

17-19 septembrie 2021 la Báthory Fest
13 septembrie 2021
Bathory Fest 2021
17 septembrie 2021

Ansamblul „Mugur, mugurel”, premiul I la Festivalul „Joc și cânt la Breaza”

Ansamblul „Mugur, mugurel” al Școlii Populare de Arte și Meserii, aparținând Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, a câștigat mai multe premii la ediția a șaptea a Festivalului-Concurs Național de Folclor „Joc și cânt la Breaza – Tradiția, punte de legătură între trecut și viitor”.

Festivalul, realizat cu scopul de a descoperi, de a promova și orienta copiii, tinerii cu potențial artistic și de a valorifica obiceiurile și tradițiile populare, laice și religioase pentru a fi transmise generațiilor actuale și viitoare, a avut loc în data de 11 septembrie 2021, organizat fiind de Primăria Breaza, Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Breaza, Ministerul Educației Naționale și Inspectoratul Școlar Județean Prahova.

Ansamblul „Mugur Mugurel”, condus de Anghel și Doina Dușcaș, a obținut premiul întâi la festival, la secțiunea dansuri tradiționale românești. Tot premiul întâi a fost obținut de solista vocală Dragoș Sonia Alexia, 12 ani, la secțiunea de cântec popular. Premiul al doilea, la aceeași secțiune, a fost obținut de solistul vocal Barbur Darius Marian, 14 ani, și solista Botiș Ariana Daria, 15 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *