Bibliovacanța – final de proiect

FILOZOFIE, RELIGIE, ȘTIINȚĂ, POLITICĂ (47) – Constantin Rădulescu-Motru
19 septembrie 2022
Apariție editorială postumă: Iuliu Suciu, „Dorul nu are hotare. Folclor literar din Sălaj”
21 septembrie 2022

Bibliovacanța – final de proiect

Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj a organizat în perioada 9 iunie – 15 septembrie programul „Bibliovacanța – Orașul copilăriei mele”, la care au participat peste 1.150 de copii.

  Cea de-a X-a ediție a programului „Bibliovacanța” a ajuns la final, bucurându-se de 1.154 participanți, 31 de activități, 18 colaboratori și 6 parteneriate: Casa Municipală de Cultură: prof. Costalaș Dumitru; Centrul NoRo: Criste Cristina, Culcear-Kiss Ingrid, Dan Alexandra, Marian Alexandra, Florin Boldor; Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău: dr. Burghele Camelia, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj: Raluca Ficuț, Deak Zoltan, Sabău Mihai, Răzvan Nicorici, Marius Cîmpan; Căsuța Culorilor: Diana Brândușan; Love Science Cluj; Sergiu Milas Photographer: Sergiu Milaș și Claudia Șimon; Maria Terheșiu, prof. Anca Tăut, prof. Daniela Bejan; 13 bibliotecari implicați și un impact pe facebook de 268.822 persoane, la care se adaugă 20.683 de interacțiuni la postări.
  „Oraşul copilăriei mele” a fost un proiect cultural al cărui scop a fost susţinerea educaţiei, dezvoltarea personală și profesională, a creativităţii copiilor din municipiul Zalău prin organizarea activităţilor în cadrul vacanţei de vară, care să promoveze pregătirea şi învăţarea nonformală prin artă, cultură, ştiinţă, etc. Atelierele de creaţie, cursurile de dezvoltare personală și profesională care au fost organizate i-au ajutat pe copii să-şi descopere talentele, aptitudinile, să se cunoască mai bine, să comunice cu cei din jur, dar și să fie implicaţi în activităţi de relaxare, educative, jocuri. Astfel am dorit să le oferim copiilor și părinților un alt mod de a-şi petrece vacanţa, având posibilitatea de a participa la adevărate lecţii de lectură, pictură, informare, educare, comunicare, istorie, joc, vizionări de filme artistice şi documentare pentru copii, cursuri IT în prezenţa bibliotecarilor și a trainerilor cu experienţă. Un accent deosebit a fost pe activitatea de promovare a lecturii, dar am organizat și concursuri cu premii și expoziții cu lucrările copiilor: fotografie și pictură.
   „A fost o vară plină de copii, zâmbete, întrebări și răspunsuri, povești și multe ateliere interesante. Le mulțumim tuturor colaboratorilor pentru că au răspuns invitației noastre, și vă mulțumim și dumneavoastră, dragi părinți și bunici, că i-ați adus pe copii la bibliotecă”, a declarat 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧, managerul Bibliotecii Județene Sălaj.
  Bibliovacanța – Orașul copilăriei mele s-a desfășurat în perioada iulie-septembrie 2022, fiind un program gratuit, finanțat de către Primăria Municipiului Zalău și Consiliul Local Zalău, prin Asociația Prietenii Bibliotecii.
  Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj este instituție de cultură subordonată și finanțată de Consiliul Județean Sălaj.
  Informații suplimentare puteți obține la numărul de telefon 0742 174312 – Bianca Blaj și la email: secretariat_bjs@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.