Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj anunță continuarea proiectului cultural „Danțuri de-nvățat”

Expoziţia-concert EDENUL DIN SILVANIA
27 septembrie 2022
Credem în cultură! De 12 ani
28 septembrie 2022

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj anunță continuarea proiectului cultural „Danțuri de-nvățat”

derulat în parteneriat cu Asociația Atelierul de Joc Popular și Asociația Sinaptica.

           Proiectul cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național propune o modalitate specială de cunoaștere si promovare a folclorului coregrafic din județul Sălaj, prin realizarea unei hărți digitale, care va cuprinde secvențe reprezentative din diferitele dansuri tradiționale uzuale pentru microzonele etnografice ale Sălajului.     

           „Danțuri de-nvățat” a ajuns într-o nouă etapă importantă. Proiectul se află în plin proces de înregistrare video a elementelor de bază ale peste 30 dansuri tradiționale sălăjene. Înregistrările audio-vizuale urmăresc să acopere dansurile din principalele subzone etno-folclorice ale Sălajului (Valea Agrijului, Valea Barcăului, Valea Crasnei, zona Tövishát, zona De sub Codru, Valea Almașului, Valea Someșului), precum și din principalele comunități etnoculturale. Autenticitatea și reprezentativitatea pentru o anumită comunitate au stat la baza selectării dansurilor. În realizarea înregistrărilor sunt implicați 20 de interpreți de dansuri populare din Sălaj.

           După editarea înregistrărilor audio-video, colecția de dansuri va fi inclusă în platforma de comunicare și în pagina web, dedicate dansurilor tradiționale din județul Sălaj.

Informații suplimentare despre implementarea proiectului „Danțuri de-nvățat” vor fi disponibile pe pagina web a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj (www.culturasalaj.ro) și pe pagina de facebook a proiectului (https://www.facebook.com/danturisalaj).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.