Stagiune nouă de teatru la Curtea Artiștilor Zalău 5 iulie-7 septembrie 2024

Silvania alb-albastră, Flavius Lucăcel, la Timișoara
1 iulie 2024
Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Asociația „Pro Teatru” vă invită la vernisajul expoziției Aici este întotdeauna în altă parte
5 iulie 2024

Stagiune nouă de teatru la Curtea Artiștilor Zalău 5 iulie-7 septembrie 2024

Ediția a VII-a a Festivalului Cultural Curtea Artiștilor din Zalău, din 2024, marchează un eveniment important pentru comunitatea locală și pentru iubitorii de artă și cultură. Acest festival, care a devenit deja o tradiție, aduce împreună artiști din diverse domenii precum muzica, teatrul, literatura și artele vizuale, oferind un program variat și captivant pentru toate gusturile.
Festivalul este cunoscut pentru atmosfera sa vibrantă și pentru oportunitatea pe care o oferă atât artiștilor consacrați, cât și celor debutanți de a-și prezenta lucrările și de a interacționa cu publicul. Curtea Artiștilor devine astfel un spațiu de întâlnire și dialog cultural, contribuind la îmbogățirea vieții culturale a municipiului Zalău și a județului Sălaj.
Evenimentul include în perioada 5 iulie-7 septembrie 2024 concerte, spectacole de teatru, expoziții de artă, lansări de carte și ateliere interactive, oferind o platformă pentru exprimarea creativității și pentru promovarea diversității culturale. De asemenea, festivalul își propune să implice activ comunitatea locală, încurajând participarea tinerilor și a publicului larg la activitățile propuse.
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Țara Silvaniei joacă un rol esențial în susținerea și organizarea Festivalului Cultural Curtea Artiștilor din Zalău. Această asociație este dedicată promovării și dezvoltării turistice și culturale a regiunii Țara Silvaniei, contribuind semnificativ la creșterea vizibilității și atractivității zonei. A.D.I. Țara Silvaniei colaborează strâns cu autoritățile locale, organizațiile culturale și artiștii, pentru a crea un eveniment de înaltă calitate, care să reflecte bogăția culturală și tradițiile locale.
Debutul ediției cu numărul VII a festivalului „𝐂𝐮𝐫𝐭𝐞𝐚 𝐀𝐫𝐭𝐢𝐬̦𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫” aduce în fața publicului o experiență muzicală deosebită, avându-l ca invitat special pe cel mai îndrăgit „Storyteller muzical spiritual”, 𝐀𝐥𝐞𝐱 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚̆𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮! Acest eveniment promite să fie unul memorabil, încurajând participanții să vină alături de prieteni și familie pentru a se bucura de un concert unic.
Alex Ștefănescu este cunoscut pentru capacitatea sa de a îmbina povestirea cu muzica, creând momente magice și introspective care ating sufletele ascultătorilor. Stilul său unic și interpretările emoționante vor transforma această seară într-o adevărată călătorie spirituală prin muzică și povești.
Pe lângă concertul lui Alex Ștefănescu, festivalul „𝐂𝐮𝐫𝐭𝐞𝐚 𝐀𝐫𝐭𝐢𝐬̦𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫” seara de deschidere a ediției a VII-a a festivalului „𝐂𝐮𝐫𝐭𝐞𝐚 𝐀𝐫𝐭𝐢𝐬̦𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫” promite să fie spectaculoasă, oferind publicului un eveniment de teatru deosebit – „𝐍𝐨𝐚𝐩𝐭𝐞𝐚 𝐁𝐮𝐟𝐨𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫”. Acest spectacol este adus în scenă de regizorul renumit 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚 𝐕𝐢𝐬𝐚𝐫𝐢𝐨𝐧 și îi are în distribuție pe talentații actori 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧 𝐑𝐚̂𝐥𝐞𝐚 și 𝐑𝐢𝐜𝐡𝐚𝐫𝐝 𝐁𝐨𝐯𝐧𝐨𝐜𝐳𝐤𝐢.
„Noaptea Bufonilor” este o piesă de teatru care promite să captiveze și să încânte spectatorii prin povestea sa intrigantă și interpretările de excepție ale actorilor. Marian Râlea și Richard Bovnoczki, doi actori cu o carieră impresionantă și recunoscuți pentru talentul lor, vor aduce pe scenă personaje pline de viață și complexitate, oferind o performanță memorabilă.
Regizorul Alexa Visarion, cunoscut pentru abordările sale inovatoare și pentru capacitatea de a crea spectacole intense și profunde, va asigura o seară de deschidere cu adevărat specială. Publicul va avea ocazia să se bucure de o producție teatrală de înaltă calitate, care va deschide festivalul într-o notă grandioasă.
Vă invităm să veniți în număr cât mai mare la această seară de teatru pentru a ne bucura împreună de un spectacol inedit. Festivalul „𝐂𝐮𝐫𝐭𝐞𝐚 𝐀𝐫𝐭𝐢𝐬̦𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫” din Zalău vă așteaptă cu brațele deschise pentru a celebra arta și cultura alături de artiști de excepție!
Festivalul Cultural Curtea Artiștilor este coordonat de Darius Prodan, un nume bine cunoscut în lumea artistică a Zalăului. Darius Prodan, fondatorul și inițiatorul proiectului ProTeatru, aduce o energie nouă și o viziune inovatoare acestui festival, continuând să promoveze arta și cultura în comunitatea locală.
Sub conducerea lui Darius Prodan, festivalul a evoluat constant, devenind un punct de referință pe scena culturală a regiunii. ProTeatru, organizația sa, este recunoscută pentru susținerea și dezvoltarea teatrului independent și pentru crearea de oportunități pentru tinerii artiști. Prin implicarea sa, Darius Prodan reușește să atragă atenția asupra importanței artei și culturii în viața cotidiană, să sprijine implicarea tinerilor în acțiunile de voluntariat, dar și să ofere publicului evenimente de înaltă calitate.
Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Consiliul Județean Sălaj.
Pentru programul complet și bilete, accesați:
https://curteaartistilor.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *