Un nou volum de Florin Moldovan la Editura „Caiete Silvane”

Câștigătorii celei de-a zecea ediții a Concursului județean de recitare din poezia românească
23 aprilie 2024
Proiectul educațional pentru școlile din mediul rural
25 aprilie 2024

Un nou volum de Florin Moldovan la Editura „Caiete Silvane”

A apărut un nou volum la Editura „Caiete Silvane”: „Eu şi el. Podcast provocat de Lucian Domşa” de Pr. Dr. Florin Moldovan.

„«Eu şi el» este o discuţie dintre un prezent şi un absent. Dar care realitate personală, odată adusă la viaţă de voia perfecţiunii, mai poate absenta vreodată, mai poate fi «el»? Cel care nu mai are umbră? Cel căruia îi lipseşte cuvântul, fapta, gândul. Toate rămân în urmă, pentru că în faţă este vederea, ştiinţa, deplinătatea. Aşa numesc această scriere, pe care nu am dorit-o, dar care mi s-a impus cu dragoste. Orice operă literară scrisă frumos, ipotetic, imaginativ, cu personaje propuse unui scenariu surprinzător are toate şansele să fie citită unanim, mai presus de convingeri personale. Ea poate fi pusă, în primul rând, la temelia formării sentimentale a unui om. Dar o carte scrisă de un preot, care rememorează discuţii intense de-a lungul unui an întreg cu scriitorul Lucian Domşa (1974-2023), o carte care punctează etapele genealogiei faptelor sfinte, ale apariţiei conceptelor eterne rememorate alături de domnia sa, astăzi, pentru mine este o datorie de onoare”, precizează autorul.

Pr. Dr. Florin Moldovan s-a născut la data de 23 septembrie 1975, în localitatea Biușa, comuna Benesat, județul Sălaj. A urmat Gimnaziul în Cehu Silvaniei, Seminarul Teologic Cluj-Napoca (1990-1995), Facultatea de Teologie Oradea (1995-1999) și studiile masterale la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca (2013-2015). Și-a luat doctoratul în Teologie, în anul 2018, cu teza „Taina Întrupării Domnului în Teologia Alexandrină a primelor veacuri creștine”, lucrare ce a făcut obiectul unei cărți apărute la Editura „Caiete Silvane” (2020). La Editura Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj a mai publicat și volumul „Iniţierea Creştină şi Teologia Epicletică a Părintelui Boris Bobrinskoy” (2021).

„Caiete Silvane”, revista și editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

www.culturasalaj.ro

www.caietesilvane.ro

www.edituracaietesilvane.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *