Vernisaj expoziție VR: ”Monumente 3D. Digitizarea patrimoniului imobil din Transilvania, Muntenia și Dobrogea”

EUGEN EVU
8 septembrie 2022
A VIII-a EDIŢIE A FESTIVALULUI JUDEŢEAN DE TEATRU PENTRU ELEVI
12 septembrie 2022

Vernisaj expoziție VR: ”Monumente 3D. Digitizarea patrimoniului imobil din Transilvania, Muntenia și Dobrogea”

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău vă invită la vernisajul expoziției ”Monumente 3D. Digitizarea patrimoniului imobil din Transilvania, Muntenia și Dobrogea”, care va avea loc miercuri, 14 septembrie 2022, cu începere de la ora 14,00, în Beciul Cultural al instituției.
Prin această expoziție vă propunem o incursiune virtuală în patrimoniul cultural imobil din România. În ultimii ani, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău a derulat printre programele sale un amplu demers de digitizare a clădirilor de patrimoniu în stare de precolaps sau colaps, atât de pe teritoriul județului Sălaj, cât și din restul țării. În prezent MJIAZ derulează un proiect co-finațat de către Asociația Fondului Cultural Român (AFCN) intitulat Monumente 3D. Digitizarea patrimoniului imobil din Transilvania, Muntenia și Dobrogea (2022), prin care își propune salvgardarea patrimoniului imobil în format digital.
Expoziția prezentă este o primă diseminare spre publicul larg a rezultatelor acestui proiect. Publicul vizitator va avea acces virtual prin intermediul echipamentelor VR la o serie de opt clădiri de patrimoniu, scanate prin metoda fotogrammetrică, având ocazia să interacționeze direct cu modelele 3D realizate de noi.
Dr. Horațiu Cociș, cercetător științific

Parteneri: Institutul Național al Patrimoniului, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea, Asociația Eurocentrica, Asociația ARHAIC.
Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național.
AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. – Ana Tudoran purtător de cuvânt Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.