ZILELE REVISTEI “CAIETE SILVANE”
17 mai 2008
Concurs de desen
Concurs de desen
30 mai 2008

VOCES PRIMAVERA

Voces PrimaveraVOCES PRIMAVERA reprezintă o chemare către bucurie, căci bucurie e mai  înainte de toate, întînirea cu colegii , cu activitătile lor deosebite, uneori total diferite de specialitatea care o predau la clasă.   Când pe scenă au intrat formaţiile de dansuri populare din Valcău, Plopiş, Derşida, Pericei, Horoatu Crasnei, Giurtelecu Şimleului ale Cluburilor Copiilor din Jibou, Şimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei, ale grupurilor folclorice din Aluniş, Fodora, Solomon comuna Gârbou, Sărmăşag, Marca, Cizer, Agrij Treznea şi multe altele, instinctual am simţit că sunt parte a  unui moment artistic adevărat.

Trăim într-o cultură care ne impune să atingem standarde de excelenţă   în toate domeniile, iar  în zona artisticului a fi cult înseamnă a fi depozitar a tot ceea ce omenirea  a creat mai frumos, înseamnă a-ţi înţelege prezentul dar şi trecutul, în egală măsură .

      Pentru noi a fost  un moment de bilanţ, iar pentru dumneavoastră e momentul  de a fi părtaşi la sărbătoarea noastră.

   Concursul VOCES PRIMAVERA împreună cu CONCURSUL DE DESEN ,,I. SIMA’’ ne-au prilejuit o întâlnire cu nobleţea spirituală şi capacitatea de creaţie umană transfigurată în frumos, bucurii în actul nesfârşit de educaţie, de formare sau de transformare,  de cunoaştere, sau , mai pe scurt, de continuă îmbogăţire a minţii şi inimii.

           Concursurile se adreseaza elevilor, TINERILOR, pentru  că în primul rând la tineri , a vietui înseamnă a cunoaşte şi a simţi. Tinerilor , pentru că sunt la anii neiertători cu falsurile, gata să se dăruie   adevăratelor valori. Şi dacă totuşi aceste falsuri îi acoperă, avem obligaţia morală să le arătăm drumul bun pentru că acum, la  această vârstă este întâlnirea care nu se uită niciodată,   întâlnirea cu originalul.

          De aici preţul pe care-l are tinereţea, grija cu care le suntem datori, noi adulţii , de a-i face să discearnă  binele de  rau , frumosul de urât.

            Felicitări tuturor colegilor şi elevilor câştigători!!  

                                                                            Prof.  DORINA CIUTRE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *