ZILELE REVISTEI “CAIETE SILVANE”

Caiete Silvane
Caiete Silvane
7 mai 2008
Voces Primavera
VOCES PRIMAVERA
30 mai 2008

ZILELE REVISTEI “CAIETE SILVANE”

ztvVineri, 16 mai 2008, incepand cu orele 16, a avut loc prima editie a Zilelor Revistei “Caiete Silvane”, in sala “Avram Iancu” a Primariei Municipiului Zalau. Debutul intalnirii a fost marcat de un moment festiv, in cadrul caruia au luat cuvantul Daniel Sauca, in calitate de redactor-sef al revistei, dar si sefii unor institutiilor deconcentrate din Zalau: Radu Capalnasiu, Andrei Todea si Tiberiu Marc.

Un alt moment marcant din cadrul manifestatiilor a fost decernarea deplomelor de catre redactorul – sef al revistei pentru toate institutiile care au sustinut si sustin revista si pentru colaboratorii din trecut si din prezent.

Activitatile nu s-au incheiat aici, urmand o dezbatere moderata de poetul Viorel Muresan, pe tema “Literatura intre spectacol si meditatie”. Spectacolul oferit de Ansamblul folcloric “Mesesul”, condus de dirijorul Ioan Ilut a destins atmostefa din spatiul de discutii, in timp ce in antecamera salii “Avram Iancu” a avut loc expozitia “Reviste de cultura din Salaj”, realizata de Biblioteca Judeteana Salaj si un stand al editurii “Caiete Silvane”.

In cadrul festivitatii, Radu Capilnasiu, primarul Municipiului Zalau, declara ca: “Am multumirea ca Primaria Municipiului Zalau sustine financiar aparitia unei reviste de cultura. Este o parte din efortul pe care il facem pentru a avea in Zalau evenimente culturale, care sa imbogateasca spiritual pe oamenii iubitori de astfel de momente.”, exprimandu-si astfel sustinerea fata de realizarea revistei.

Prima editie a Zilelor Revistei “Caiete Silvane” a fost organizat de Consiliul Judetean Salaj, Centrul Culturii Traditionale Salaj, Revista “Caiete Silvane” cu sprijinul Institutiei Prefectului Salaj, Primaria Municipiului Zalau, Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau, Biblioteca Judeteana “Ionita Scipione Badescu”, Arhivele Nationale Directia Judeteana Salaj, Cenaclul Literar “Silvania”, Universitatea de Vest “Vasile Goldis” filiala Zalau, Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National Salaj si Ansamblul folcloric “Mesesul” Zalau. Deasemenea, evenimentul s-a bucurat si de sprijinul partenerilor media.

Activitatile oragnizate cu ocazia primei editii a Zilelor Revistei «Caiete Silvane» s-au incheiat azi, 17 mai, insa redactorii promit ca pana la editia viitoare, «Caiete Silvane » va organiza si alte evenimente de acest gen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *