1 aprilie Zalau
13 dolari credit
27 martie 2008
Omul zilei – 2 aprilie
2 aprilie 2008

A mai cazut o stea

george pruteanu, andrei bejan, zalautv, claudia simon      "Era un om modest, galant, atent cu toti cei din jurul lui… nu conta ca e senator sau om de rand… Cand l-am cunoscut, cu ocazia participarii la un Congres al PRM la Palatul Parlamentului, mi-a lasat impresia ca il cunosc de o viata… un om extraordinar! Sunt fericit ca am reusit sa il cunosc si vestea mortii lui m-a marcat profund… Dumnezeu sa-l ierte!"… ne-a declarat colegul nostru Andrei Bejan – director tehinc, la aflarea tristei vesti: George Pruteanu – profesor universitar, politician, lingvist, om de televiziune si critic literar – s-a stins din viata azi, 27 martie 2008, la onorabila varsta de 61 de ani, in urma unui infarct miocardic. (…)

     Nascut la 15 decembrie 1947, in Bucuresti, Pruteanu s-a remarcat in viata politica prin vehementa cu care a sustinut si a demonstrat ca nu a fost membru al PCR. Pe parcursul vietii politice, numele sau a fost inscris pe listele mai multor partide, cum ar fi: PNTCD (1996-1998), PSD (februarie 2000 – septembrie 2003), PRM (de la finele anului 2003 si pana in prezent). Numele sau a fost cunoscut si printr-un proiect de lege, pe care Pruteanu l-a introdus in 1997,proiect denumit si "Legea Pruteanu", care cere ca toate textele publice (inclusiv reclamele) in limbi straine sa contina si traducerea in romana. Legea (500/2004) a fost adoptata de Parlament si promulgata de presedintele Ion Iliescu in 2004.
     In afara scenei politice, George Pruteanu a activat ca si jurnalist, colaborand de-a lungul anilor cu diverse ziare si televiziuni (Convorbiri literare, Cronica, Romania literara, Contemporanul, Expres, Evenimentul Zilei, Dilema, Tele 7 ABC, PRO TV, TVR 1).
     Luptator pentru emisiuni si publicatii de elita, George Pruteanu a fost critic inversunat in ceea ce priveste industria mediatica de divertisment din Romania, in special referitor la programele cu calitate redusa si la genurile muzicale de josa speta, printre care si manele, pe care insusi le-a numit "un gunoi".
     Personalitate marcanta a unor domenii multiple, Geoge Pruteanu va ramane in constiinta nationala ca acel om care lupta pentru realizarea unei culturi permanente in Romania. In urma sa va ramane mereu un loc lipsa… Fie-i tarana usoara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *