A venit canicula, romanii fug la plaja

Donatori de sange
O sansa pentru viata
14 iunie 2008
drapel
Ziua drapelului national
25 iunie 2008

A venit canicula, romanii fug la plaja

ztvTemperaturile au depasit deja 30 de grade la acest sfarsit de saptamana si se vor inregistra 35 de grade in sudul extrem al tarii, cu cateva grade peste maxima normala a perioadei.

In vestul, centrul si nordul tarii, de asemenea, o zi de vara autentica. In Banat si Crisana, soarele domina cerul, iar norii sunt destul de timizi.

Cateva ploi in reprize mai pot cadea in Maramures si in estul Transilvaniei. Maximele, cu 4-5 grade peste cele obisnuite, se vor incadra intre 25-26 de grade la Miercurea Ciuc si Sfantu Gheorghe si 32 de grade la Arad si Timisoara.

In sudul tarii soarele va straluci toata ziua, iar dupa amiaza apar si cativa nori. Temperaturile urca destul de mult la orele pranzului. Se vor atinge 30 -31 de grade, cu valori mai scazute in estul Munteniei si valori ceva mai ridicate in Oltenia, pana la 33 de grade la Drobeta Turnu Severin.

Vreme asemanatoare si in Dobrogea, unde, spre seara, e posibil sa cada cativa stropi in nordul provinciei. Maximele se vor in situa intre 27 de grade la Constanta, 28 la Tulcea si 30 la Cernavoda.

Pe litoral, vremea este extrem de placuta, cu soare, nori putini si conditii reduse de ploaie. De la 18-19 grade in zori, temperaturile urca pana la 25-27 de grade la pranz. Apa marii va avea in jur de 21 de grade.

In Moldova, timp placut mai ales in prima parte a zilei. Spre seara, nu este exclus sa cada cateva ploi scurte de vara, pe arii foarte restranse. Se asteapta intre 26 de grade in nord, la Suceava si 28-29 in centrul si in sudul regiunii.

La munte, vreme frumoasa si cu mult soare dimineata. Dupa-amiaza si spre seara nu este exclus sa cada averse izolate. Temperaturile prognozate sunt 19 grade la Semenic, 20 la Sinaia si Paltinis si 21 in Predeal.

Incepand de luni, se incalzeste si mai tare, in toata tara. Pana spre mijlocul saptamanii, in sudul si in vestul Romaniei maximele vor trece frecvent de 33-34 de grade.

In sud-vestul extrem vor fi chiar 35 de grade, iar de la 35 de grade in sus vorbim deja despre canicula. Norii vor fi foarte putini, prin urmare sansele sa ne racoreasca vreo ploaie sunt aproape nule.

Sursa: Ziare.com 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *