CONCURSUL NAŢIONAL „MESAJUL MEU ANTIDROG” EDIŢIA A XVII–A 2020

170 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu
15 ianuarie 2020
Doua noi focare de pesta porcina africana in Salaj
23 ianuarie 2020

CONCURSUL NAŢIONAL „MESAJUL MEU ANTIDROG” EDIŢIA A XVII–A 2020

„Mesajul meu antidrog” este unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din

învăţământul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea Agenției Naționale Antidrog.

 

Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică   opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri.

Ediţia a XVII–a a concursului se derulează în intervalul ianuarie – iunie 2020, în cadrul instituţiilor din învăţământul preuniversitar , iar secţiunile ediţiei a XVII-a sunt:   film de scurt metraj şi spot video; arte vizuale- grafică, pictură şi fotografie; free-style – muzică, eseu, poezie, naraţiune.

Lucrările câștigătoare ale etapei județene participă la etapa națională, etapă la care  elevii din județul Sălaj au obținut în fiecare an cel puțin un premiu .

Rezultatele obţinute până în prezent,  ne încurajează să dăm continuitate acestui demers preventiv, care are caracterul unic de a conferi adolescenţilor încadraţi într-o formă de învăţământ o alternativă la consumul de droguri.

Parteneri ai Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog în acest proiect în județul Sălaj sunt  Inspectoratul Școlar Judeţean, CJRAE și CJAP Sălaj.

 

Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Sălaj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *