ELSA
Competitia paneuropeana de procese simulate
11 martie 2008
Ghiurca Iosif
ZIUA POLITIEI ROMANE
24 martie 2008

ELSA Cluj-Napoca

 ELSA Cluj-NapocaÎn perioada 13-18 Martie 2008, ELSA Cluj-Napoca, filiala localǎ a celei mai mari organizaţii a studenţilor de la Drept, a organizat pentru a doua oarǎ consecutiv Runda Regionalǎ a ELSA Moot Court Competition. Competiţia paneuropeanǎ de procese simulate, a cǎrei speţǎ pe Drept Comercial a fost propusǎ de catre Institutul de Drept, Ştiinţǎ şi Tehnologie din Taiwan, a desemnat 4 echipe care, alǎturi de alte universitǎţi din toatǎ lumea, vor participa la Runda Finalǎ – tradiţional ţinutǎ la Geneva.
Pentru Runda Regionalǎ de la Cluj-Napoca, au fost selectate echipe de câte 2-5 membri reprezentând urmǎtoarele universitǎţi: Martin Luther University, Halle (Germania), The Graduate Institute of International Studies, Geneva (Elvetia), University of Copenhagen (Danemarca), Ivano Franko Lvyv National University (Ucraina), National Taras Shevchenko Institute of International Relations Kyiv (Ucraina), University of Helsinki (Finlanda), Saint-Petersburg State University (Rusia), Universita Degli Studi, Facolta di Giurisprudenza Padova (Italia) şi University of Szeged (Ungaria). Dintre acestea, primele 4 echipe s-au calificat pentru finala competitiei, care va avea loc la inceputul lunii Mai, la sediul Organizaţiei Mondiale a Comerţului, de la Geneva. Câştigǎtoare a Rundei de la Cluj a fost desemnatǎ echipa Universitǎţii Martin Luther din Halle, care a jucat finala în compania reprezentanţilor Elvetiei, care în schimb s-au ales cu premiul pentru cel mai bun orator.
Juriul competiţiei a fost format din 3 judecǎtori internaţionali şi 3 din ţarǎ. Sesiunile au avut loc la Hotel Belvedere, Cluj-Napoca, de Vineri, 14 martie, pânǎ Duminica, 17 Martie. Nivelul competiţiei a fost unul extrem de ridicat, dovadǎ în acest sens stând afirmaţiile concurenţilor, judecǎtorilor şi organizatorilor, conform cǎrora Cluj-Napoca meritǎ sǎ obţinǎ organizarea acestei Runde Regionale şi în anii urmǎtori.

Tudor Bolgar
Facultatea de Drept, Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *