ÎMPREUNĂ PENTRU A DA VIAŢĂ SPERANŢEI

primaria
Dor de primăvară
4 martie 2009
Satul
Simpozionul stiintific 60 de ani de la debutul colectivizarii fortate a agriculturii
20 martie 2009

ÎMPREUNĂ PENTRU A DA VIAŢĂ SPERANŢEI

Impreuna pentru viataAsociaţia Prader Willi Romania – APWR (www.apwromania.ro) a fost fondată în mai 2003 din dorinţa de a uni eforturile comune ale pacienţilor, ale familiilor şi ale specialiştilor pentru a oferi o viaţă mai bună tuturor persoanelor din România care suferă de boli rare.
În octombrie 2005 a fost deschis Centrul de Informare pentru Bolile Genetice Rare. Acesta este primul centru de acest gen deschis în România. Îşi propune să funcţioneze ca centru de resurse pentru pacienţi, pentru familiile lor şi pentru specialiştii implicaţi în diagnosticarea şi în managementul acestor boli.
În septembrie 2008, în cadrul Camerei de Comerţ Cluj, Unimpresa Cluj şi Asociaţia Prader Willi Romania au demarat proiectul Trust of Trust – Împreuna pentru a oferi speranţă şi încredere. Scopul proiectului a fost acela de a atrage atenţia asupra situaţiei din România a pacienţilor care suferă de boli rare şi de a sensibiliza comunitatea oamenilor de afaceri din Cluj şi din zonele adiacente, în vederea sprijinirii acestor persoane.
Anul acesta Unimpresa Cluj, Asociaţia Prader Willi Romania şi pictorul Iurie Cojocaru îşi propun să continue proiectul din septembrie cu un nou proiect intitulat Împreună pentru a da viaţă speranţei, încercând să scoată în evidenţă dimensiunea creativă a acestor copii pentru a le asigura astfel şi o integrare în societate din punct de vedere cultural. Proiectul Împreună pentru a da viaţă speranţei s-a concretizat în lecţii de desen pe care copiii le-au urmat sub atenta îndrumare a pictorului Iurie Cojocaru. Rezultatul acestei colaborări sunt o serie de tablouri foarte frumoase.
În data de 18 martie, orele 17.00, va avea loc la Zalău – in Sala de Sedinte a Consiliului Judetean Salaj, Piaţa 1 Decembrie 1918, nr. 12, vernisajul expoziţiei cu vânzare Împreună pentru a da viaţă speranţei. Fondurile care vor rezulta în urma vânzării tablourilor vor fi utilizate în scopul de a face mai frumoasa viaţa acestor copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *