Simpozionul stiintific 60 de ani de la debutul colectivizarii fortate a agriculturii

Impreuna pentru viata
ÎMPREUNĂ PENTRU A DA VIAŢĂ SPERANŢEI
18 martie 2009
ziua politiei
Activităţi de Ziua Poliţiei Române
22 martie 2009

Simpozionul stiintific 60 de ani de la debutul colectivizarii fortate a agriculturii

Satul Muzeul Judetean de Istorie si Arta – Zalau, sub egida Consiliului Judetean Salaj, organizeaza simpozionul stiintific 60 de ani de la debutul colectivizarii fortate a agriculturii în România. Lucrarile simpozionului se vor desfasura în data de 20 martie 2009, la sediul Muzeului Judetean de Istorie si Arta – Zalau, începând cu orele 10.

Si-au anuntat prezenta cercetatori stiintifici de la institute de cercetare a istoriei comunismului, muzee si universitati din Bucuresti, Cluj, Oradea, Sighet, Baia Mare si Zalau.

Cu aceasta ocazie va fi vernisaj, la orele 13,00, expozitia temporara „De la satul traditional interbelic la satul colectivizat”. Expozitia a fost organizata în colaborare cu Arhivele Nationale-Directia Judeteana Salaj, Muzeul Etnografic al Transilvanei din Cluj Napoca si Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei din Sighetu Marmatiei.

Dupa vernisajul expozitiei va avea loc prezentarea cartii „Colectivizarea în Maramures, Marturii de istorie orala”, coordonatori Robert FÜRTÖS si Gheorghe Mihai BÂRLEA. Volumul a aparut la Fundatia Academia Civica si va fi prezentat de lector univ. dr. Ilie GHERHES.

Lucrarile simpozionului vor continua dupa amiaza si se vor încheia la orele 19,00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *