O casă sigură – o viaţă în plus: respectaţi măsurile de prevenire

Fizica,Mecatronica si Universul
25 februarie 2009
Protectie
Moment de sarbatoare
26 februarie 2009

O casă sigură – o viaţă în plus: respectaţi măsurile de prevenire

CopiiCu ocazia ZILEI PROTECŢIEI CIVILE din România în data de 25 februarie a fost lansată campania naţională „O casă sigură – o viaţă în plus: respectaţi măsurile de prevenire” la şcoli, iar în următoarea zi a fost lansată la gradiniţe. Campania se va desfăşura pe parcursul mai multor ani, având ca ţel instruirea copiilor pe linia prevenirii incendiilor, precum şi implementarea unui comportament corect în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Astfel, prima scoală instruită a fost Şcoala cu clasele I – VIII „Simion Bărnuţiu”.
Inspectorii le-au explicat copiilor, pe înţelesul lor, ceea ce înseamnă jocul cu focul şi faptul că nerespectarea acestei reguli poate duce la tragedii. Copii s-au arătat foarte deschişi la discuţii, aceşţia povestindu-le pompierilor foarte multe evenimente trăite chiar de ei sau povestite lor de către părinţi. Campania are ca scop reducerea numărului de încendii la gospodăriile cetăţeneşti, mai ales cele ce au ca şi cauză de incendiu jocul copiilor cu focul. De menţionat este faptul că din totalul de incendii înregistrate în 2008, 7,5 la sută au avut ca şi cauză jocul copiilor cu focul.
La finalul întâlnirii, cadrele Inspecţiei de Prevenire, le-au dăruit copiilor câte o carte de colorat cu tematică de prevenire a incendiilor copii arătându-se foarte feriiciţi de cadoul primit din partea pompierilor.
După cum aminteam mai sus, în 26 februarie a avut loc lansarea campaniei „O casă sigură – o viaţă în plus: respectaţi măsurile de prevenire” la Gradiniţa nr. 2 din Zalău. Viitorii şcolari au fost deosebit de atenţi la explicaţiile cadrelor din Compartimentul Pregătirea Populaţiei din Inspecţia de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj. De asemenea micuţii şi-au exprimat entuziasmul faţă de materialele de informare preventivă (afişe, cărţi de colorat, autocolante etc.) pe care pompierii le-au împărţit copiilor.
Mulţumim pe această cale tuturor societăţilor comerciale care ne-au sprijitit în realizarea materialelor de informare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *