Acord intre Primaria din Milano si Romi

Romanii… in ITALIA
15 decembrie 2007
Doina Matei - 16 ani de inchisoare pentru omor
Cazul Doina Matei… REZOLVAT de justitia Italiana
17 decembrie 2007

Acord intre Primaria din Milano si Romi

Acord intre italieni si romani      Primaria din Milano a incheat un acord de legalitate cu locuitori a 7 tabere de romi.
     Dupa cei 562 de romi din Triboniano, acum a venit randul altor 1.437 de romi de etnie diversa. Acordul a fost anuntat de catre primarul orasului Milano,  Letizia Moratti. “Continuam pe linea diaolgului, dar si a respectarii regulilor de convietuire” Acestia vor trebui sa isi trimita propri copii la scoala, sa dovedeasca ca au un loc de munca si sa respecte normele igenico-sanitare. Autoritlatile milaneze s-au obligat sa ofere asistenta si mediere culturala, oferind de asemenea garantia controlului fortelor de ordine. 

     Primaria a decis sa incredinteze unor privati serviciul de gestiune sociala a acestor tabere, iar din februarie va fi activ un serviciu social, asigurat de catre 2 educatori, un insarcinat  al integrari sociale si un coordonator, referente pentru administratie. Treisprezece mediatori culturali vor avea grija si de integrarea scolara.

     Intre timp, primarul  Moratti a convenit cu prefectul Gian Valerio Lombardi expulzarea unei bande de romi din Romania desfiintata acum cateva zile, care tineau in captivitate mai multi copii.

  • Statutul de “sclave ale sexului”

     Londra 16 dec. – A fost recunoscut statutul de “sclave ale sexului” pentru patru femei din Europa de Est, care erau constranse sa se prostituieze in Marea Britanie. Ele vor fi despagubite cu 140 de mii de lire sterline (circa 195 mii de euro) pentru “durerea si trauma” suferite ca si victime ale traficului de persoane. Cotidianul 'Observer', a explicat ca dupa noua interpretare a ghidului “Criminal Injuries Compensation Authority” (autoritatea pentru despagubirile victimelor actelor de violenta) ar putea cere despagubiri aproximativ 10 mii de persoane in majoritate femei si copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *