4 iulie – sarbatoarea visului american
4 iulie 2008
Marcus
Pentru ca si-a salvat mama, un copil de 5 ani este declarat erou de catre pompierii din Surprise
11 septembrie 2008

Amprentarea romilor in Italia

Amprentarea rromilor„Nu putem accepta ca români să fie supuşi unor practici discriminatorii, care nu respectă demnitatea umană“, a precizat Tăriceanu, care a cerut miniştrilor justiţiei, externelor şi internelor să intensifice contactele cu oficialii italieni şi să facă publice demersurile. Intervenţia a primit un răspuns rapid din partea Ministerului de Externe italian. Autorităţile române încearcă astfel să convingă guvernul de la Roma că lucrurile ce se petrec acum în Italia ar putea să aducă atingere drepturilor omului.Totodată, Călin Popescu Tăriceanu a cerut autorităţilor române să facă publice demersurile pe care le întreprind.
La Russa, care sustine decizia guvernului Berlusconi de a lua amprentele tuturor romilor, inclusiv ale copiilor, propune "luarea amprentelor tuturor (celor din Italia), pentru ca intr-un moment ca acesta trebuie identificata toata lumea".

"Putem face acest lucru pentru a indeparta orice suspiciune de rasism. Apoi (…) trebuie sa ne stabilim prioritati. Si in acest cadru va fi posibila luarea amprentelor copiilor romi", explica ministrul, care este si presedintele partidului de dreapta Alianta Nationala (AN).
Dupa ce Parlamentul European a cerut Italiei sa inceteze operatiunile de amprentare a romilor, considerandu-le masuri discriminatorii pe criterii etnice, ministrul italian al Apararii, Ignazio La Russa, a propus luarea amprentelor tuturor italienilor pentru "a evita acuzatiile de rasism", intr-un interviu publicat vineri de cotidianul ,,Il Messaggero".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *